Je li bitno što radimo?

Pročitajte: Poslanica Kološanima 3:12-17

12 Obucite se dakle kao izabranici Božji, sveti i ljubljeni, u srdačno milosrđe, dobrotu, poniznost, blagost i strpljivost. 13 Podnosite jedni druge i praštajte jedan drugome, ako netko ima tužbu protiv koga. Kao što je Gospodin vama oprostio, tako i vi. 14 A povrh svega toga imajte ljubav koja je veza savršenstva! 15 Neka Kristov mir vlada u vašim srcima, na koji ste i pozvani u jednome tijelu. Budite zahvalni! 16 Kristova riječ neka prebiva u vama obilato. U svakoj mudrosti poučavajte i urazumljujte jedni druge psalmima, hvalospjevima i duhovnim pjesmama. Zahvalno pjevajte u svojim srcima Bogu. 17 Što god činite riječju ili djelom, sve činite u ime Gospodina Isusa, zahvaljujući Bogu Ocu po njemu.

Ako dakle jedete ili pijete, ili drugo što činite, sve činite na Božju slavu!

1 Korinćanima 10:31

SPUSTILA sam čelo na ruku i uzdahnula: »Ne znam kako ću to sve završiti.« S druge strane telefonske linije začula sam glas svoga prijatelja: »Moraš biti pravedna prema sebi. Puno radiš.« Zatim je nabrojio što sve nastojim napraviti – održati zdrav način života, raditi, završiti studij, pisati i odlaziti na proučavanje Biblije. Sve sam to željela učiniti za Boga, ali bila sam više usredotočena na to što radim nego kako to radim – ili sam samo pokušavala napraviti previše.

Pavao je podsjetio crkvu u Kolosima da trebaju živjeti tako da proslavljaju Boga. U konačnici, to što su konkretno radili svakoga dana nije bilo toliko važno koliko je bilo važno kako to rade. Morali su to raditi puni milosrđa, dobrote, blagosti, strpljivosti, podnositi, praštati i voljeti jedni druge (Kološanima 3:12), i sve to činiti »u ime Gospodina Isusa« (r. 17). Njihov rad nije smio biti odvojen od njihova kristolikog života.

To što radimo je značajno, ali kako, zašto i zbog koga to radimo je značajnije. Svakoga dana možemo odabrati da radimo pod stresom ili da proslavljamo Boga i tražimo značenje koje Isus pridaje našem radu. Kad činimo ovo zadnje, nalazimo zadovoljstvo.

– Julie Schwab

Isuse, pomogni nam da se oslobodimo stresa i više toga nastojimo činiti Tebi na slavu.