Podijeljeni u ljubavi

Pročitajte: Poslanica Efežanima 4:1-6

1 Molim vas dakle ja, sužanj u Gospodinu, da živite dostojno zvanja u koje ste pozvani, 2 sa svom poniznošću i krotkošću, strpljivo podnoseći jedan drugoga u ljubavi. 3 Nastojte čuvati jedinstvo Duha vezom mira. 4 Jedno tijelo i jedan Duh, kao što ste i pozvani u jednoj nadi svoga poziva. 5 Jedan Gospodin, jedna vjera, jedno krštenje! 6 Jedan Bog i Otac sviju koji vlada nad svima, djeluje po svima i boravi u svima.

Molim vas… da živite… sa svom poniznošću i krotkošću, strpljivo podnoseći jedan drugoga u ljubavi.

Efežanima 4:1,2

KADA se zahuktala javna rasprava o spornoj Singapurskoj konvenciji, došlo je do podjele među vjernicima. Jedni su druge nazivali uskogrudnima ili da su skloni kompromisima.

Prijepori mogu izazvati oštre podjele u Božjoj obitelj i jako povrijediti i obeshrabriti ljude. Postao sam oprezniji kada su u pitanju osobna uvjerenja i kako primjenjujem biblijska učenja u svojem životu. Siguran sam da sam podjednako kriv jer kritiziram one s kojima se ne slažem.

Problem zapravo nije u našem mišljenju, čak ni kako ga izražavamo, nego u stavu našeg srca. Ne slažemo li se samo s gledištima drugih ili želimo uništiti one koji stoje iza njih?

Ipak, postoje trenuci kada trebamo osuditi lažno učenje ili objasniti svoje gledište. Predloženi tekst podsjeća nas da to činimo ponizno, krotko, strpljivo i s ljubavlju. No, iznad svega da učinimo sve da očuvamo »jedinstvo Duha vezom mira« (r. 3).

Neki će prijepori ostati neriješenima. Međutim, Božja riječ podsjeća da nam je cilj izgrađivati ​​vjeru ljudi, a ne rušiti ju (r. 29). Ponižavamo li druge da bismo pobijedili u raspravi ili dopuštamo Bogu da nam pomogne razumjeti Njegove istine u Njegovo vrijeme i na Njegov način?

– Leslie Koh

Dijelimo jednu vjeru i jednoga Gospodina.