Mjesto pripadanja

Pročitajte: Poslanica Efežanima 3:14-21

14 Zbog toga prigibam svoja koljena pred Ocem 15 od kojega dobiva značenje svako očinstvo na nebesima i na zemlji. 16 Neka vam po bogatstvu svoje slave dade da se po njegovu Duhu učvrstite za nutarnjeg čovjeka. 17 Neka Krist po vjeri prebiva u vašim srcima da budete u ljubavi ukorijenjeni i utemeljeni. 18 Usrdno molim da biste mogli razumjeti sa svima svetima koja je širina i dužina, i visina i dubina; 19 i spoznati Kristovu ljubav koja nadilazi svaku spoznaju, da budete ispunjeni svom Božjom puninom.
20 A onome koji može sve učiniti obilnije nego što molimo ili mislimo, po sili koja djeluje u nama, 21 njemu slava u Crkvi i u Kristu Isusu u sva pokoljenja od vijeka do vijeka! Amen.

Neka Krist po vjeri prebiva u vašim srcima da budete u ljubavi ukorijenjeni i utemeljeni.

Efežanima 3:17

NEKOLIKO godina nakon tragičnoga gubitka prvih supružnika, Robbie i Sabrina su se zavoljeli, vjenčali i spojili svoje dvije obitelji. Sagradili su novi dom i nazvali ga Havilah (hebrejska riječ koja znači »pisati u boli« i »roditi se«). To znači stvarati nešto lijepo kroz bol. Taj bračni par nije izgradio novi dom kako bi zaboravili svoju prošlost, nego »da započnu život iz pepela, i proslave nadu«. Za njih je to »mjesto pripadanja, mjesto na kojemu se slavi život i mjesto na kojemu svi prianjamo uz obećanje budućnosti«.

To je prekrasna slika našeg života u Isusu. On podiže naš život iz pepela i postaje naše mjesto pripadanja. Kad ga primimo, on se nastanjuje u našem srcu (r. 17). Bog nas posvaja u svoju obitelj kroz Isusa i mi pripadamo Njemu (1:5,6). Iako ćemo prolaziti kroz bolna razdoblja, On može iskoristiti čak i njih da našem životu da svrhu.

Svakodnevno imamo priliku sve bolje upoznavati Boga dok uživamo u Njegovoj ljubavi i slavimo ono što nam je dao. U Njemu postoji punina života koju ne bismo mogli imati bez Njega (3:19). A imamo i obećanje da će ta veza trajati zauvijek. Isus je naše mjesto pripadanja, naš razlog za slavljenje života i naša nada sada i zauvijek.

– Anne Cetas

Zahvalni smo za život nade koji imamo u Tebi, Bože.