Vrijeme je za molitvu

Pročitajte: Poslanica Efežanima 6:10-20

10 Uostalom, jačajte se u Gospodinu i njegovoj silnoj snazi! 11 Obucite se u punu Božju vojnu opremu da biste se mogli održati protiv đavolskih zasjeda! 12 Jer naša borba nije protiv krvi i tijela, nego protiv Poglavarstava, protiv Vlasti, protiv upravitelja ovoga mračnog svijeta, protiv pakosnih duhova u zračnim visinama. 13 Zato uzmite Božju vojnu opremu da biste se mogli oduprijeti u zli dan te ostati uspravni do kraja! 14 Stojte dakle tako što ćete opasivati svoje bokove istinom, oblačiti oklop pravde, 15 te se obuvajte u spremnost za evanđelje mira! 16 A iznad svega uzimajte štit vjere kojim ćete moći gasiti sve ognjene strijele đavla! 17 Stavljajte na glavu kacigu spasenja, u ruku uzimajte mač Duha koji je Božja riječ! 18 Svakom molitvom i prošnjom molite se u Duhu u svako vrijeme i uz to bdijte sa svom ustrajnošću i molitvom za sve svete. Molite 19 i za mene da mi Bog dade riječ, kad otvorim svoja usta da navješćujem smiono otajstvo evanđelja. 20 Ja sam poslanik evanđelja u okovima i trebam ga naviještati smiono.

Svakom molitvom i prošnjom molite se u Duhu u svako vrijeme.

Efežanima 6:18

SKRENULA sam na prilaz garaži, mašući svojoj susjedi Myriam i njezinoj kćeri Elizabeth. S godinama, Elizabeth se navikla na naše spontane razgovore koji su trajali dulje od obećanih »nekoliko minuta« i pretvarali se u molitvene sastanke. Popela bi se na stablo u središtu njihova prednjeg dvorišta, sjela na granu i zanimala se s nečim dok smo njezina majka i ja razgovarale. Nakon nekog vremena, Elizabeth bi skočila na zemlju i dotrčala do nas. Uhvativši nas za ruke, osmjehnula se i gotovo zapjevala: »Vrijeme je za molitvu… opet.« Činilo se da je čak i kao mala djevojčica Elizabeth shvatila važnost molitve u našem prijateljstvu.

Nakon što je ohrabrio vjernike da se jačaju »u Gospodinu i Njegovoj silnoj snazi!« (r. 10), apostol Pavao naglašava važnost stalne molitve. Zatim ih podsjeća da obuku punu »Božju vojnu opremu« koju će trebati u duhovnom hodu s Gospodom. Ona će im pružati zaštitu, razumijevanje i pouzdanje u Njegovu istinu (r. r. 13-17). Međutim, apostol je naglasio da ta bogomdana snaga proizlazi iz namjernog uranjanja u dar molitve koja daje život (r. r. 18-20).

Bog sluša i mari za ono zbog čega smo zabrinuti, bilo da to izgovorimo glasno i odvažno, tiho jecajući bilo da je duboko pohranjeno u našem ranjenom srcu.

– Xochitl Dixon

Oče, hvala što uvijek možemo doći k Tebi u molitvi.