Samo dodir

Pročitajte: Evanđelje po Mateju 8:1-4

1 Kad siđe s gore, išlo je za njim veliko mnoštvo naroda. 2 Tada dođe jedan gubavac, pade pred njega ničice i zamoli: »Gospodine, ako hoćeš, možeš me očistiti.« 3 Isus pruži ruku, dotače ga se i reče: »Hoću, očisti se!« I odmah se onaj očisti od svoje gube. 4 A Isus mu reče: »Pazi da nikomu ne kazuješ! Nego idi, pokaži se svećeniku i žrtvuj dar što ga je propisao Mojsije! Neka im to služi kao svjedočanstvo!«

Isus pruži ruku, dotače ga se i reče: »Hoću, očisti se!« I odmah se onaj očisti od svoje gube.

Matej 8:3

KILEY se pružila prilika da ide u zabačeno područje istočne Afrike kako bi pomogla medicinskoj misiji, ali osjećala se nesigurnom. Nije imala nikakvo medicinsko iskustvo. No, mogla bi pružiti osnovnu njegu.

Dok je bila tamo, upoznala je ženu koja boluje od strašne, ali izlječive bolesti. Ženina iskrivljena noga puna rana djelovala je odbojno, ali Kiley je znala da mora nešto učiniti. Dok joj je čistila i previjala nogu, žena je počela plakati. Zabrinuta, Kiley ju je pitala je li ju ozlijedila. »Ne«, odgovorila je. »To je prvi put da me je netko dodirnuo u devet godina.«

Guba je još jedna bolest koja one koji od nje obole čini odbojnima. U drevnoj židovskoj kulturi postojala su stroga pravila kako spriječiti njezino širenje: »Budući da je nečist, treba stanovati odijeljeno; boravit će izvan tabora« (Levitski zak. 13:46).

Zato je tako nevjerojatno da je gubavac prišao Isusu i rekao: »‘Gospodine, ako hoćeš, možeš me očistiti.’ Isus pruži ruku, i dotače ga se reče: ‘Hoću, očisti se!’« (Matej 8:2,3).

Dodirnuvši bolesnu nogu osamljene žene, Kiley je pokazala ​​neustrašivu, Isusovu ljubav koja gradi mostove. Jedan dodir bio je presudan.

– Tim Gustafson

Bože, želimo kao Ti pokazati neustrašivu ljubav.