Što slijedi?

Pročitajte: Druga poslanica Timoteju 4:1-8

1 Zaklinjem te pred Bogom i Isusom Kristom koji će suditi žive i mrtve, njegovim dolaskom i njegovim kraljevstvom: 2 Propovijedaj riječ, nastoj oko toga kad imaš dobru priliku, ali i kad prilika nije dobra, uvjeravaj, opominji, ohrabruj sa svom strpljivošću i naukom! 3 Doći će naime vrijeme kad zdravi nauk ne će podnositi, nego će po svojim strastima skupiti sebi učitelje, da im golicaju uši. 4 I odvraćat će uši od istine, a okretat će se k bajkama. 5 A ti budi razborit u svemu, podnosi zlo, čini djelo evanđelista, svoju službu obavljaj potpuno! 6 Doista, ja se već žrtvujem, i približilo se vrijeme moga odlaska. 7 Dobar sam boj vojevao, trku dovršio, vjeru očuvao. 8 Uostalom, meni je pripravljen vijenac pravde koji će mi dati Gospodin, pravedni sudac u onaj dan. A ne samo meni, nego i svima koji ljube njegov dolazak.

Uostalom, meni je pripravljen vijenac pravde koji će mi dati Gospodin, pravedni sudac u onaj dan.

2 Timoteju 4:8

U noći 3. travnja 1968. godine dr. Martin Luther King održao je svoj posljednji govor Bio sam na Gori. Iz njega se može naslutiti kako vjeruje da možda neće živjeti još dugo. Misleći na Mojsija i tekst iz Ponovljenog zakona 34:1-5, rekao je: »Pred nama su teški dani. Ali meni to više nije važno zato što sam bio na gori Nebo. Pogledao sam na drugu stranu i vidio Obećanu zemlju. Možda neću doći tamo s vama… Ali večeras sam sretan. Ne brinem se ni za što. Ne bojim se nijednog čovjeka. Moje su oči vidjele slavu Gospodinova dolaska.« Sutradan je ubijen.

Netom prije svoje smrti apostol Pavao napisao je svojem štićeniku Timoteju: »Doista, ja se već žrtvujem, i približilo se vrijeme moga odlaska… Uostalom, meni je pripravljen vijenac pravde koji će mi dati Gospodin, pravedni sudac u onaj dan« (2 Timoteju 4:6,8). Pavao je znao da se njegovo vrijeme na zemlji bliži kraju, kao i dr. King. Obojica su živjeli ispunjen i svrhovit život, no nikad nisu izgubili iz vida pravi život koji ih čeka. Obojica su prihvatila ono što je uslijedilo.

Poput njih, i mi možemo ne gledati »na ono što se vidi, nego na ono što se ne vidi, jer je ono što se vidi prolazno, a ono što se ne vidi vječno« (2 Korinćanima 4:18).

– Remi Oyedele

Nebeski Oče, pomogni nam da naš pogled uvijek bude usmjeren na Tebe, a ne nevolje i kušnje ovoga života.