Možemo pomoći

Pročitajte: Poslanica Hebrejima 2:14-18

14 Budući da djeca zajednički imaju tijelo i krv, i on uze dio u tome, da smrću satre onoga koji ima vlast nad smrću, to jest đavla. 15 Tako izbavi one koji su cijeloga života bili u ropstvu zbog straha od smrti. 16 Doista, ne zauzima se za anđele, nego se zauzima za Abrahamove potomke. 17 Zato je trebalo da bude u svemu sličan braći, kako bi bio milosrdan i ovjerovljen veliki svećenik pred Bogom te okajavao grijehe naroda. 18 Zato što je sam trpio i podnosio kušnje, može pomagati onima koje snalaze kušnje.

Zato što je sam trpio i podnosio kušnje, može pomagati onima koje snalaze kušnje.

Hebrejima 2:18

JOEOVO osmotjedno izbivanje s posla savjetnika u kriznim situacijama, u crkvi u središtu grada, nije bio odmor. Prema njegovim riječima, to je značilo »ponovno živjeti među beskućnicima, postati jednim od njih, sjetiti se kako se osjećaju gladni, umorni i zaboravljeni«. Joe je prvi put bio beskućnik prije devet godina, kada je doputovao iz drugoga grada, bez posla i boravišta. Trinaest dana živio je na ulici s malo hrane i sna. Tako ga je Bog pripremio za služenje potrebitima.

Kad je Isus sišao na zemlju, i On je odabrao iskusiti to kroz što prolaze oni koje je došao spasiti »Budući da djeca zajednički imaju tijelo i krv, i On uze dio u tome, da smrću satre onoga koji ima vlast nad smrću, to jest đavla« (r. 14) Od rođenja do smrti Isusa nije propustio nijedno ljudsko iskustvo – osim grijeha (4:15). Zato što je pobijedio grijeh, može nam pomoći kad smo u iskušenju da zgriješimo.

I Isus se ne mora iznova upoznavati s našim zemaljskim brigama. Onaj koji nas spašava ostaje povezan s nama i zainteresiran je za nas. Što god nam život donio, možemo biti sigurni da nam je Onaj koji nas je spasio od našega najvećeg neprijatelja, đavla (2:14), spreman pomoći u našim najtežim trenucima.

– Arthur Jackson

Nema tog područja u našem životu u kojemu nam Bog nije spreman ili ne može pomoći.