Slavimo ga!

Pročitajte: Psalam 67

2 Nek nam se Bog smiluje i neka nas blagoslovi,
nek nas obasja svojim licem,
3 da se na zemlji upozna tvoj put
i tvoje spasenje u svim narodima.

4 Neka te slave narodi, Bože,
svi narodi neka te slave.
5 Nek se vesele i raduju narodi
jer ti pravedno sudiš narodima,
upravljaš narode na zemlji.
6 Neka te slave narodi, Bože,
svi narodi neka te slave.

7 Zemlja je dala svoj rod,
blagoslovio nas Bog, Bog naš.
8 Blagoslovio nas Bog!
Neka ga štuju svi krajevi zemlje.

Nek se vesele i raduju narodi.

Psalam 67:5

KADA se oglasi alarm na Shelleynom telefonu svakoga dana u 15:16, ona napravi stanku za slavljenje. Zahvaljuje Bogu i priznaje Njegovu dobrotu. Iako tijekom cijeloga dana razgovara s Bogom, Shelley voli tu kratku pauzu jer joj pomaže proslaviti svoju prisnu vezu s Njim.

Potaknuta njezinom radosnom pobožnošću, odlučila sam odvojiti određeno vrijeme tijekom dana da zahvalim Kristu za njegovu žrtvu na križu i molim za one koji se još trebaju spasiti. Pitam se kako bi bilo kad bi svi vjernici u Isusa svakoga dana zastali na trenutak kako bi veličali Boga i molili se za druge.

Sliku prekrasnog vala štovanja koji se širi sve do nakraj zemlje vidimo u 67. psalmu. Psalmist moli Boga za smilovanje i blagoslov, izjavljuje kako želi da se spase svi narodi i da Ga slave (r. r. 2-4). »Neka Te slave narodi, Bože, svi narodi neka Te slave« (r. 4), pjeva psalmist slaveći Njegovo suvereno vladanje i vodstvo (r. 5). Kao živo svjedočanstvo Božje velike ljubavi i obilja blagoslova, psalmist vodi Božji narod u razdragano slavljenje (r. r. 6,7).

Božja postojana vjernost svojoj ljubljenoj djeci nadahnjuje nas da Ga veličamo. I dok to činimo, mogu nam se pridružiti i drugi, pouzdati se u Njega, slijediti Ga i klicati Mu kao Gospodinu.

– Xochitl Dixon

Bože, dostojan si naše hvale!