Čovjek na sjedalu 2D

Pročitajte: Prva poslanica Timoteju 6:17-19

17 Bogatima na ovome svijetu zapovijedaj da se ne uzohole, niti uzdaju u nestalno bogatstvo, nego u Boga koji nam sve daje obilato na uživanje. 18 Neka čine dobro, neka se bogate u dobrim djelima, neka budu darežljivi, za zajedničko dobro. 19 Neka sabiru sebi blago kao dobar temelj za budućnost, da postignu istiniti život!

Neka čine dobro, neka se bogate u dobrim djelima, neka budu darežljivi, za zajedničko dobro.

1 Timoteju 6:18

KELSEY se provlačila uskim prolazom u zrakoplovu s jedanaestomjesečnom kćerkicom Lucy i njezinim spremnikom s kisikom. Putovale su želeći pronaći odgovarajući način liječenja kronične plućne bolesti njezine kćeri. Ubrzo nakon što su se smjestile na svojem zajedničkom sjedalu, stjuardesa je prišla Kelsey i rekla da putnik u prvoj klasi želi s njom zamijeniti sjedalo. Suze zahvalnice tekle su njezinim obrazima dok se vraćala prolazom prema prostranijem sjedalu, a dobrohotni neznanac zaputio se prema njezinu.

Muškarac koji je pomogao Kelsey pokazao je velikodušnost o kojoj Pavao piše Timoteju. Poručuje mu da onima koji su mu povjereni zapovijedi »da iskazuju dobročinstva, da budu bogati djelima ljubavi, da budu darežljivi i podatni« (r. 18, K. S.). Primamljivo je, kaže Pavao, biti arogantan i pouzdavati se u bogatstvo ovoga svijeta. Umjesto toga, on savjetuje da se usredotočimo na život velikodušnosti i služenja drugima, postajući »bogati« dobrim djelima, poput spomenutog čovjeka sa sjedala 2D.

Bilo da živimo u izobilju bilo u oskudici, svi možemo iskusiti bogatstvo života velikodušnosti ako smo voljni podijeliti ono što imamo s drugima. Kada to činimo, Pavao kaže da ćemo postignuti »istiniti život« (r. 19).

– Kirsten Holmberg

Svojom velikodušnošću vraćamo drugima vjeru u Boga.