Pogledajte gore!

Pročitajte: Psalam 8:4,5

4 Zagledan u nebo, djelo tvojih ruku,
u mjesec i zvijezde, koje si učvrstio, pitam se:
5 Što je čovjek da ga se spominješ,
što je čovječji sin da se za nj brineš?
Pročitajte: Otkrivenje 21:22-25
22 Hrama ne vidjeh u njemu, jer je njegov hram Gospodin Bog Svemogući, i Jaganjac. 23 Grad ne treba sunca ni mjeseca da svijetle u njemu, jer ga je Božja slava obasjala i svjetiljka je njegova Jaganjac. 24 Živjet će narodi u njegovu svjetlu, i kraljevi zemlje donosit će mu svoje blago. 25 Njegova vrata ne će se zatvarati danju, jer ondje noći ne će biti.

… jer ondje noći ne će biti.

Otkrivenje 21:25

KADA je redatelj Wylie Overstreet zaustavljao prolaznike na ulicama Los Angelesa i pozivao ih da pogledaju mjesec kroz njegov moćni teleskop, svi su bili zadivljeni. »Pogled na nešto tako veličanstveno«, objasnio je Overstreet, »ispunjava nas osjećajem divljenja, spoznajom da postoji nešto veće od nas.«

Psalmist David također je bio zadivljen Božjim nebeskim svjetlima. »Zagledan u nebo, djelo Tvojih ruku, u mjesec i zvijezde, koje si učvrstio, pitam se: Što je čovjek da ga se spominješ, što je čovjek da se za nj brineš?« (Psalam 8:4,5) pitao je Boga.

Davidovo ponizno pitanje stavlja naše strahopoštovanje u prvi plan kada shvatimo da, nakon što Bog stvori svoje novo nebo i zemlju, više nećemo trebati ni mjesec ni sunce. Umjesto toga, rekao je apostol Ivan, Božja će slava pružati svu potrebnu svjetlost. »Grad ne treba sunca ni mjeseca da svijetle u njemu, jer ga je Božja slava obasjala i svjetiljka je njegova Jaganjac… ondje noći neće biti« (Otkrivenje 21:23,25).

Kakva nevjerojatna misao! Ipak, već sada možemo iskusiti Njegovu nebesku svjetlost – dovoljno je da potražimo Krista, Svjetlo svijeta. Prema Overstreetovu mišljenju, »trebali bismo češće gledati gore«. Možda ćemo vidjeti Boga.

– Patricia Raybon

Bože, zadivljeni smo Tvojom slavom i slavimo Te zbog Tvojega čudesnog Svjetla.