Milost koja briše sve

Pročitajte: Izaija 44:21-23

21 Promisli to, Jakove i Izraele!
Jer si moj sluga.
Ja sam te sazdao; ti si moj sluga.
Izraele, ne ću te zaboraviti.
22 Razasut ću kao oblake tvoje opačine,
tvoje grijehe kao lake oblake.
Zato se vrati k meni!
Jer te želim otkupiti.«

23 Kličite, nebesa! Jer to Gospodin čini.
Podvikujte, zemaljske dubine!
Udarite u klicanje gore,
šume i sve drveće u njima!
Jer će Gospodin otkupiti Jakova
i proslaviti se na Izraelu.

Razasut ću kao oblake tvoje opačine, tvoje grijehe kao lake oblake.

Izaija 44:22

GLASOVNA platforma Alexa ima zanimljivu sposobnost: može izbrisati sve što kažete. Što god rekli Alexi da učini, sve podatke koje ste tražili da vam pronađe, jedna jednostavna rečenica (»Izbriši sve što sam danas rekao«) briše sve kao da se to nikada nije dogodilo. Šteta što to nije moguće s ostatkom našega života. Za svaku pogrešnu riječ, svaki sramotni čin, svaki trenutak koji bismo najradije izbrisali – dovoljno je da izgovorimo naredbu i cijeli će nered nestati.

Ipak postoje dobre vijesti. Bog nudi svakome od nas novi početak. Samo, On ide daleko dublje od toga da samo briše naše pogreške ili loše ponašanje. Bog pruža otkupljenje, duboko ozdravljenje koje nas mijenja i čini novima. »Zato se vrati k Meni! Jer te želim otkupiti« (r. 22). Iako se Izrael bunio i bio je neposlušan, Bog im je bio neizmjerno milostiv. »Kao maglu rastjerao sam tvoje opačine i grijehe tvoje poput oblaka« (r. 22 K. S.), podsjetio ih je Bog. Skupio je svu njihovu sramotu i pogreške i oprao ih svojom milošću koja briše sve.

Bog će učiniti isto s našim grijehom i pogreškama. Nema pogreške koju On ne može ispraviti, nema rane koju On ne može zacijeliti. Božje milosrđe liječi i otkupljuje najbolnija mjesta u našoj duši – čak i ona koja toliko dugo skrivamo.

– Winn Collier

Njegova milost briše svu našu krivicu i pere sve zbog čega se kajemo.