Vjerovati Bogu

Pročitajte: Druga poslanica Timoteju 1:6-12

6 Zato te opominjem da stalno raspiruješ Božju milost koja je u tebi polaganjem mojih ruku. 7 Doista, Bog nam nije dao duha bojažljivosti, nego jakosti, ljubavi i razboritosti. 8 Ne stidi se dakle svjedočenja za našega Gospodina, ni mene, njegova sužnja, nego podnosi sa mnom za evanđelje po snazi Boga. 9 On nas je spasio i pozvao svetim pozivom, ne po našim djelima, nego po svojoj odluci i milosti koja nam je dana u Kristu Isusu prije vječnih vremena. 10 Ona se sad objavila pojavom našega Spasitelja Isusa Krista koji uništi smrt, a obasja život i neraspadljivost po evanđelju, 11 za koje sam ja postavljen kao propovjednik, apostol i učitelj pogana. 12 Zato i trpim ovo, ali se ne stidim, jer znam kome sam povjerovao i uvjeren sam da je on u stanju sačuvati moj poklad za onaj dan.

… jer znam kome sam povjerovao.

2 Timoteju 1:12

NAKON što je saznao da ima zadnji stadij karcinoma, John i njegova supruga Carol osjetili su Božji poziv da s drugima podijele to kroz što će prolaziti u vremenu koje Johnu preostaje. Vjerujući da će Bog djelovati kroz njihovu ranjivost, dvije su godine s drugima dijelili svoje radosti, tuge i boli.

Kad je Carol napisala da je njezin muž »otišao u Isusove ispružene ruke«, stotine ljudi je odgovorilo, mnogi zahvaljujući joj na iskrenosti. Jedna je osoba napomenula da je čuti o umiranju s kršćanskoga gledišta zdravo, jer jednoga dana svi moramo umrijeti. Druga je rekla da, iako ih nikada nije osobno upoznala, ne može izraziti koliko je ohrabrenja primila kroz njihovo povjerenje u Boga.

Iako je John ponekad trpio veliku bol, on i Carol dijelili su svoju životnu priču da posvjedoče kako ih Bog podupire. Znali su da će njihovo iskustvo donijeti plod za Boga i kao da su ponavljali riječi koje je apostol Pavao uputio Timoteju dok je bio izložen nevoljama i patnji: »Zato i trpim ovo, ali se ne stidim, jer znam kome sam povjerovao i uvjeren sam da je On u stanju sačuvati moj poklad za onaj dan« (r. 12).

Bog može upotrijebiti čak i smrt voljene osobe da ojača naše povjerenje u Njega (i vjeru u druge) po milosti koju primamo u Kristu Isusu (r. 9). Ako ste potišteni i prolazite kroz teško razdoblje, znajte da On može donijeti utjehu i mir.

– Amy Boucher Pye

Oče, želimo svjedočiti o tome što činiš u našem životu.