Raditi s Bogom

Pročitajte: Prva poslanica Korinćanima 3:1-9

1 Ja vam, braćo, nisam mogao govoriti kao duhovnima, nego kao tjelesnima, kao maloj djeci u Kristu. 2 Mlijeko sam vam davao da pijete, a ne hranu; jer još niste mogli, a ni sad još ne možete 3 jer ste još tjelesni. Zaista, dok među vama ima zavisti i prepiranja, niste li tjelesni, i ne živite li po čovjeku? 4 Jer kad netko govori: »Ja sam Pavlov«, a drugi: »Ja Apolonov«, ne postupate li samo kao ljudi? 5 Tko je dakle Apolon, a tko je Pavao? Sluge po kojima ste primili vjeru, svaki kako mu je Gospodin dao. 6 Ja posadih, Apolon zali, a Bog dade te uzraste. 7 Tako niti je što onaj koji sadi, ni onaj koji zalijeva, nego Bog koji daje te raste. 8 A onaj koji sadi i koji zalijeva jedno su i svaki će primiti svoju plaću po svojemu trudu. 9 Mi smo naime Božji suradnici, a vi ste Božja njiva, Božja građevina.

Mi smo naime Božji suradnici, a vi ste Božja njiva, Božja građevina.

1 Korinćanima 3:9

TIJEKOM 1962. godine u jednom je sirotištu Bill Ashe pomogao popraviti ručne pumpe koje pokreće vjetrenjača. Petnaest godina poslije, osjetivši duboku želju da služi Bogu pomažući da stanovnici siromašnih sela imaju zdravu, pitku vodu, Bill je osnovao neprofitnu organizaciju. Rekao je: »Bog me potaknuo ‘da učinim sve što mogu’ i potražim ljude koji žele pomoći da se to ostvari.« Nakon što je iz zahtjeva nekoliko tisuća pastora i evangelizatora, iz više od 100 zemalja, saznao o potrebi za zdravom, pitkom vodom diljem svijeta, Bill je pozvao i druge da im se pridruže.

Bog nas poziva da se udružimo, da služimo Njemu i drugima na razne načine. Kada su se stanovnici Korinta prepirali o tome koji su im učitelji draži, apostol Pavao je potvrdio da se smatra Isusovim slugom i Apolonovim suradnikom, a jedino Bog daje da nešto »uzraste« (r. r. 1-7). Podsjeća nas da Bog cijeni svaki trud (r. 8). Uviđajući prednost rada s drugima dok mu služimo, Pavao nas potiče da ohrabrujemo jedni druge dok nas Bog mijenja u ljubavi (r. 9).

Iako našem svemogućem Ocu ne treba naša pomoć da provede svoju veliku zadaću, On nas oprema i poziva da se udružimo s Njim.

– Xochitl Dixon

Oče, hvala Ti što nam daješ sve što trebamo dok nastavljaš u nama činiti velike stvari.