Vjerni do žetve

Pročitajte: Poslanica Galaćanima 6:7-10

7 Ne varajte se: Bog se ne da izrugivati; jer što čovjek posije, ono će i požeti. 8 Tko sije u svoje tijelo, od tijela će požeti propast; a koji sije u duh, od duha će požeti vječni život. 9 Neka nam ne dosadi činiti dobro, jer ćemo u svoje vrijeme požeti, ako ne malakšemo. 10 Zato dakle, dok imamo vremena, činimo dobro svima, a osobito onima koji su s nama u istoj vjerničkoj obitelji!

 

Neka nam ne dosadi činiti dobro, jer ćemo u svoje vrijeme požeti, ako ne malakšemo.

Galaćanima 6:9

ŽENA koju sam poznavala isplanirala je događanje u lokalnom parku i pozvala djecu iz susjedstva. Bila je uzbuđena zbog mogućnosti da govori o svojoj vjeri svojim susjedima.

Unovačila je svoje troje unučadi i dvoje srednjoškolaca da joj pomognu, podijelila zadaće, isplanirala brojne igre i druge aktivnosti, pripremila hranu i biblijsku priču o Isusu koju će ispričati okupljenoj djeci i čekala.

Prvoga dana nije došlo ni jedno dijete. Ni drugoga dana. Ni trećega dana. No moja je prijateljica svakoga dana sa svojim ‘pomagačima’ prolazila planirane aktivnosti.

Četvrtoga dana primijetila je obitelj koja je u park došla na izlet i pozvala je njihovu djecu da im se pridruže u igrama. Došla je jedna mala djevojčica, igrala se s njima, jela i poslušala priču o Isusu. Možda će se jednoga dana sjetiti toga. Tko zna kakav će biti ishod? Bog nas kroz Poslanicu Galaćanima potiče: »Neka nam ne dosadi činiti dobro, jer ćemo u svoje vrijeme požeti, ako ne malakšemo. Zato dakle, dok imamo vremena, činimo dobro svima!« (r. r. 9,10)

Ne brinite se o brojevima ili drugim vidljivim mjerilima uspjeha. Naš je posao biti vjeran onome što Bog želi da učinimo, a zatim žetvu prepustimo Njemu. On određuje ishode.

– David H. Roper

Bože, pomogni nam da činimo što želiš, ma što to bilo.