Čudesna nagrada

Pročitajte: Psalam 119:17-24

17 Budi dobrostiv sluzi svojemu da živim,
da čuvam tvoje riječi!
18 Otvori mi oči da gledam
čudesa tvoga Zakona!
19 Došljak sam na zemlji,
ne skrivaj svojih zapovijedi od mene!
20 Od čežnje gine duša moja
u svako doba za tvojim naredbama.

21 Zaprijetio si oholima,
prokleti koji ostaviše tvoje propise.
22 Udalji od mene porugu i prezir;
jer čuvam tvoje zapovijedi.
23 Makar se knezovi sastaju i vijećaju protiv mene,
tvoj sluga razmišlja o naredbama tvojim.
24 Jer su tvoje upute moja naslada, moji savjetnici.

Otvori mi oči da gledam čudesa Tvoga Zakona!

Psalam 119:18

UČITELJICA Janet oduvijek je voljela čitati, ali jednoga dana joj se to doslovce isplatilo. Planirala je putovanje i iznova je čitala svoju putnu policu osiguranja kada je na 7. stranici otkrila nešto nevjerojatno. Kao dio natječaja Isplati se čitati, – tvrtka će darovati više od 9000 eura prvoj osobi koja čitajući dođe do tog dijela ugovora. Donirali su i novac školama na Janetinu području za opismenjavanje djece. Ona kaže: »Oduvijek sam bila štreber koji čita ugovore. Iznenadila sam se više nego itko!«

Psalmist je želio imati otvorene oči kako bi mogao gledati »divote« Njegova Zakona (r. 18, K. S.). Bio je siguran da Bog želi da Ga upozna i zato je čeznuo da Mu bude još bliže. Psalmistova je želja bila da vidi tko je Bog, što mu je već dao i kako da Ga još odanije slijedi. Napisao je: »O, kako ljubim Zakon Tvoj: po cijeli dan o njemu razmišljam. Tvoja zapovijed čini me mudrijim« (r. r. 97,98).

I mi možemo odvojiti vrijeme i razmišljati o Bogu, Njegovu karakteru i njegovu proviđanju za nas – možemo Ga upoznati i biti Mu bliže. Bog čezne da nas uputi, vodi i otvori naše srce tome tko je On. Kada Ga tražimo, On nas nagrađuje još većom zadivljenošću time tko je On i uživanjem u Njegovoj prisutnosti!

– Anne Cetas

Zato, čitajmo Božju riječ jer je slatka, slađa od meda samotoka.