Neće nas pustiti

Pročitajte: Evanđelje po Ivanu 10:22-30

22 A bila je tada u Jeruzalemu svetkovina Posvećenja. I bila je zima. 23 Isus je hodao u Hramu po Salomonovu trijemu. 24 Tada ga opkoliše Židovi i upitaše: »Dokle ćeš nas mučiti? Ako si ti Mesija, kaži nam otvoreno!« 25 Isus im odgovori: »Ja vam kazah, i ne vjerujete. Djela koja činim u ime svojega Oca, ona svjedoče za me. 26 Ali vi ne vjerujete jer niste od mojih ovaca. 27 Moje ovce slušaju moj glas, i ja ih poznajem, i za mnom idu. 28 I ja im dajem život vječni, i ne će propasti dovijeka, i nitko ih ne će oteti iz moje ruke. 29 Moj Otac koji mi ih dade veći je od sviju, i nitko ih ne može oteti iz ruke mojega Oca. 30 Ja i Otac smo jedno.«

I Ja im dajem život vječni, i ne će propasti dovijeka, i nitko ih ne će oteti iz Moje ruke.

Ivan 10:28

JULIO se vozio biciklom preko vrlo prometnog mosta kada se suočio s pitanjem života ili smrt. Čovjek je stajao na ogradi mosta spreman skočiti u rijeku. Znajući da policija neće stići na vrijeme, Julio je brzo reagirao. Sjeća se da je sišao s bicikla, raširio ruke i rekao nešto poput: »Ne činite to. Mi vas volimo.« Zatim ga je kao ‘dobri pastir’ zgrabio i uz pomoć drugog prolaznika odveo na sigurno. Prema izvještajima, Julio ga ni onda nije ispuštao iz ruku.

Dva tisućljeća prije toga, kada su život i smrt također bili u pitanju, Isus, Dobri pastir, rekao je da će položiti svoj život kako bi spasio i sačuvao one koji vjeruju u Njega. Na kraju je rekao da će blagosloviti svoje ovce: one će Ga osobno poznavati, primit će dar vječnoga života, nikada neće propasti, bit će na sigurnom i nitko ih neće oteti iz Njegovih ruku. Ta sigurnost nije ovisila o sposobnosti nemoćnih i slabih ovaca, nego o dostatnosti Pastira koji nikada neće dopustiti da ijednu ovcu otmu iz Njegove ili Očeve ruke (r. r. 28,29).

Kada smo bili uznemireni i očajni, Isus nas je spasio; zato se sada možemo osjećati zaštićeno i biti sigurni u svojem odnosu s Njim. On nas voli, traži, pronalazi, spašava i obećava da nikada neće dopustiti da odlutamo od Njega.

– Marvin Williams

Isuse, kada se udaljimo od Tebe zbog svojih grijeha, zbog svoje milosti nemoj nas ispustiti iz ruku.