Dan pranja rublja

Pročitajte: Evanđelje po Mateju 28:16-20

16 Jedanaestorica učenika otiđoše u Galileju na goru, kamo ih je Isus bio uputio. 17 Kad ga vidješe, pokloniše mu se. A neki posumnjaše. 18 Tada pristupi Isus k njima i reče im: »Dana mi je sva vlast na nebu i na zemlji. 19 Zato idite i počnite činiti mojim učenicima sve narode krsteći ih u ime Oca i Sina i Duha Svetoga, 20 učeći ih da drže sve što sam vam zapovjedio. Evo, ja sam s vama u sve dane do svršetka svijeta.«

Zato idite i počnite činiti mojim učenicima sve narode.

Matej 28:19

VOZEĆI se kroz siromašan dio grada u blizini svoje crkve, pastor Chad Graham počeo se moliti za svoje susjede. Kad je ugledao malu praonicu rublja, zaustavio se i ušao. Bila je prepuna ljudi. Jedan ga je muškarac zamolio kovanicu kako bi uključio sušilicu. Ta skromna molba pokrenula je tjedni ‘Dan pranja rublja’, pod pokroviteljstvom Grahamove crkve. Vjernici daruju kovanice i deterdžent, mole se s korisnicima i podržavaju vlasnika praonice rublja.

Njihova prisutnost u susjedstvu, koja se usudila uključiti i praonicu rublja, njihov je odgovor na Kristov nalog učenicima. »Dana mi je sva vlast na nebu i na zemlji. Zato idite i počnite činiti Mojim učenicima sve narode krsteći ih u ime Oca i Sina i Duha Svetoga« (r. r. 18,19), rekao im je.

Snažna prisutnost Duha Svetoga osposobljava nas da idemo svugdje, uključujući i praonice rublja. Upamtite, ne idemo sami jer je Isus obećao: »Evo, Ja sam s vama u sve dane do svršetka svijeta« (r. 20).

Pastor Chad iskusio je tu istinu nakon što se u praonici molio s čovjekom imenom Jeff koji se bori s karcinomom. Rekao je: »Kad smo otvorili oči, svi koji su bili tamo molili su s nama, ispruženih ruku prema Jeffu. To je bio jedan od najsvetijih trenutaka koji sam doživio kao pastor.«

Što je pouka? Idimo navijestiti Krista – svugdje.

– Patricia Raybon

Nema mjesta gdje ne možemo navijestiti Evanđelje.