Kada Bog govori

Pročitajte: Izaija 55:10-13

10 Jer kako padaju dažd i snijeg s neba
i ne vraćaju se onamo,
dok nisu zemlju natopili i oplodili,
i zazelenili, da daju sjeme sijaču,
i kruh onome koji je gladan,
11 tako je i s mojom riječi
koja izlazi iz mojih usta:
ne vraća se k meni prazna
dok nije izvršila što sam htio,
i ispunila za što sam je poslao.«
12 Jer ćete s veseljem izići
i u miru biti vođeni.
Gore i bregovi udarit će u klicanje pred vama
i sve će poljsko drveće pljeskati rukama.
13 Umjesto trnja rast će čempresi,
umjesto kopriva niknut će mirte.
To će biti Gospodinu u slavu,
za znak što nikada ne iščezne.

… tako je i s mojom riječi koja izlazi iz mojih usta: ne vraća se k meni prazna

Izaija 55:11

LILY, prevoditeljica Biblije, zrakoplovom se vraćala u domovinu kada su ju zadržali u zračnoj luci. Pregledavajući njezinu prtljagu na mobilnom telefonu pronašli su audiosnimku Novog zavjeta. Oduzeli su joj mobitel i odveli na dvosatno saslušanje. U jednom trenutku su joj rekli da uključi aplikaciju Svetoga pisma i začuli su se redci iz Evanđelja po Mateju 7:1,2: »Ne sudite! I ne ćete biti suđeni. Jer kakvim sudom sudite, onakvim će vam se suditi, i kakvom mjerom mjerite, onakvom će vam se mjeriti.« Kada je čuo te riječi na svojem materinjem jeziku, jedan od službenika je problijedio. Nakon nekog vremena je puštena i nisu uslijedile nikakve sankcije.

Ne znamo što se dogodilo u srcu tog službenika u zračnoj luci, ali znamo da riječ »koja izlazi« iz Božjih usta postiže to što on želi (Izaija 55:11). Izaija je prenio te riječi nade Božjem narodu koji je bio u izgnanstvu, uvjeravajući ih da kao što »padaju dažd i snijeg s neba i ne vraćaju se onamo, dok nisu zemlju natopili i oplodili… tako je i s mojom riječi… ne vraća se k meni prazna« (r. 10,11).

Čitajući ovaj odlomak možemo osnažiti svoje pouzdanje u Boga. Kada se zateknemo u složenim okolnostima, poput Lilynog susreta sa službenicima zračne luke, vjerujemo da Bog djeluje – čak i kad ne vidimo konačni ishod.

– Amy Boucher Pye

Bože, objavi nam se, donesi nadu, mir i ljubav.