Predajem ti sve

Pročitajte: Evanđelje po Marku 10:26-31

26 Oni su se zato još više čudili i jedan drugom govorili: »Pa tko se onda može spasiti?«
27 Isus ih je dobro pogledao i rekao: »Ljudima je nemoguće, ali Bogu nije. Bogu je sve moguće.«
28 Petar mu reče: »Gle, mi smo sve ostavili i slijedili te.«
29 Isus mu odgovori: »Zaista vam kažem – nema ni jednog koji je ostavio kuću, braću, sestre, majku, oca, djecu ili polja zbog mene i zbog evanđelja, 30 a da neće primiti stostruko u ovome vremenu – i kuća, i braće, i sestara, i majki, i djece, i polja, a uz to i progona; a u vremenu koje dolazi vječni život. 31 I mnogi koji su prvi, bit će zadnji, a zadnji prvi.«

Tada mu reče Petar: »Eto, mi smo sve ostavili i pošli smo za tobom.«

Marko 10:28

DVA su se muškarca prisjećala kako su zbog poziva u službu za Isusa napustila sjajne karijere i obvezala se otići gdje su vjerovali da ih Bog zove. James O. Fraser (1886. – 1938.) tako se odrekao karijere koncertnog pijanista u Engleskoj da bi služio narodu Lisa u Kini, a Amerikanac Judson Van DeVenter (1855. – 1939.) izabrao je postati evangelizatorom umjesto glazbenikom. Poslije je napisao poznatu crkvenu pjesmu Predajem ti sve, Isuse.

Iako je bavljenje umjetnošću za mnoge savršeni poziv, ta su dvojica muškaraca vjerovala da ih je Bog pozvao da jednu karijeru zamijene drugom. Možda su pronašli inspiraciju u Isusovu pozivu bogatome, mladom gospodaru da se odrekne svog imanja i slijedi ga (r. 17-25). I Petar je izabrao: »Eto, mi smo sve ostavili i pošli smo za tobom« (r. 28). Isus mu jamči da će Bog onima koji ga slijede dati »stostruko: već sada u ovom svijetu… a u budućem svijetu život vječni« (r. 30). Bog će dati prema svojoj mudrosti: »Mnogi koji su prvi bit će posljednji i mnogi koji su posljednji bit će prvi« (r. 31).

Bez obzira na to gdje nas Bog postavio, pozvani smo svaki dan podložiti svoj život Kristu i služiti mu svojim talentima i onime što imamo. Ako tako činimo, On će nas nadahnuti da volimo druge i njihove potrebe stavljamo ispred svojih.

– Amy Boucher Pye

Isuse, pomogni nam da služimo tebi i onima oko sebe.