Isusovo obećanje vama

Pročitajte: Ev. po Ivanu 14:15-21,25-27

15 Ako me ljubite, držite moje zapovijedi! 16 A ja ću moliti Oca i dat će vam drugoga Branitelja, da ostane s vama dovijeka: 17 Duha istine, kojega svijet ne može primiti, jer ga ne vidi niti ga poznaje; a vi ga poznajete jer ostaje kod vas i u vama će prebivati. 18 Ne ću vas ostaviti sirote, doći ću k vama. 19 Još malo i svijet me ne će više vidjeti. A vi me vidite jer ja živim, a i vi ćete živjeti. 20 U onaj dan spoznat ćete da sam ja u svojemu Ocu, i vi u meni, i ja u vama. 21 Tko ima moje zapovijedi i drži ih, on je onaj koji me ljubi. A onoga tko ljubi mene, ljubit će moj Otac, i ja ću ga ljubiti i očitovat ću mu sebe samoga.«
25 Ovo sam vam govorio dok sam bio s vama. 26 A Branitelj, Duh Sveti, kojega će Otac poslati u ime moje, on će vas naučiti svemu i napominjat će vam sve što vam rekoh. 27 Mir vam ostavljam, mir vam svoj dajem. Ne dajem vam ga kao što svijet daje. Neka se ne plaši vaše srce i neka se ne boji!

A ja ću moliti Oca i dat će vam drugoga Branitelja, da ostane s vama dovijeka.

Ivan 14:16

DVOGODIŠNJI Jason se rasplakao kad su ga roditelji predali Amy. Bio je to njegov prvi dan u jaslicama – i nije bio sretan. Amy ih je uvjeravala da će sve biti dobro. Pokušala ga je umiriti igračkama i knjigama, ljuljajući ga na ljuljački, šećući s njim, stojeći mirno i pričajući mu o tome kako će im biti zabavno. Ali sve je završavalo još većim suzama i glasnijim plačem. Tada mu je na uho šapnula pet jednostavnih riječi: »Ja ću ostati s tobom.« Brzo se umirio i utješio.

U tjednu u kojemu će biti raspet, Isus je svojim prijateljima uputio slične utješne riječi: »Ja ću moliti Oca, i dat će vam drugog Branitelja koji će ostati s vama zauvijek« (r. 16, K. S.). Nakon svog uskrsnuća dao im je ovo obećanje: »Evo, ja sam s vama u sve dane do svršetka svijeta« (Matej 28:20). Isus je uskoro trebao uzići na nebo, ali obećao je da će poslati Duha Svetoga »da ostane« i živi s njegovim narodom.

Utjehu Duha Svetoga doživljavamo kad nam teku suze. Njegovo vodstvo primamo kad se pitamo što učiniti (Ivan 14:26). On nam otvara oči da bolje upoznamo Boga (Efežanima 1:17-20), pomaže nam u našoj slabosti i moli se za nas (Rimljanima 8:26,27).

On ostaje zauvijek s nama.

– Anne Cetas

Zahvalni smo što ostaješ uvijek uz nas, Isuse! Trebamo te!