Izvanredan život

Pročitajte: Prva Petrova poslanica 2:9-12

9 A vi ste izabrani rod, kraljevsko svećenstvo, sveti narod, puk dobitka, da objavljujete slavna djela onoga koji vas pozva iz tame k svojemu divnome svjetlu. 10 Vi nekoć niste bili narod, a sada jeste narod Božji. Nekoć ste bili nemili Bogu, a sada ste mili.
11 Ljubljeni, opominjem vas kao došljake i putnike da se suzdržavate od tjelesnih želja koje vojuju protiv duše. 12 Vladajte se dobro među poganima, da bi oni koji vas sada kleveću kao zločince, vidjevši vaša dobra djela, slavili Boga u dan pohođenja.

Vladajte se dobro među poganima.

1 Petrova 2:12

ČITAJUĆI njezinu osmrtnicu saznala sam tko je bila Catherine Hamlin izvanredna australska kirurginja. Ona i njezin suprug osnovali su u Etiopiji jedinu bolnicu na svijetu posvećenu liječenju žena od dubokih emocionalnih i fizičkih trauma zbog čestih ozljeda zadobivenih tijekom porođaja u zemljama u razvoju. Catherine je bila zaslužna za nadgledanje liječenja više od 60.000 žena.

U dobi od devedeset i dvije godine još je uvijek radila u bolnici, svaki dan započinjući šalicom čaja i proučavanjem Biblije. Catherine je znatiželjnicima objasnila da je ona obična žena koja vjeruje u Isusa i samo radi ono što joj je Bog namijenio.

Bila sam zahvalna zbog svega što sam saznala o njezinu izvanrednom životu i što mi je na snažan način pokazala kako Sveto pismo može biti poticaj vjernicima da žive tako da čak i ljudi koji tvrde da nema Boga, kada vide njihova »dobra djela, počnu pomno hvaliti Boga« (r. 12, K. S.).

Snaga Božjeg Duha koji nas je pozvao iz duhovne tame u odnos s Njim (r. 9) može i naš rad ili područja služenja pretvoriti u divna svjedočanstva naše vjere. Bez obzira na strast ili vještinu koju nam je Bog darovao, možemo tome dati posebno značenje i svrhu usmjeravajući ljude prema njemu.

– Lisa M. Samra

Isuse, neka se tvoja ljubav i milost očituju u mojim riječima i djelima.