Čekanje u nadi

Pročitajte: Poslanica Rimljanima 12:9-13

9 Ljubav neka je bez pretvaranja; zazirući od zla prianjajte uz dobro; 10 bratskom ljubavlju ljubite jedan drugoga; poštovanjem jedan drugoga pretječite. 11 U revnosti ne budite mlaki; u duhu budite revni; Gospodinu služite! 12 Budite radosni u nadi; u nevolji budite strpljivi; u molitvi budite postojani! 13 Pridonosite za potrebe svetih; gostoljubivost revno njegujte!

Budite radosni u nadi; u nevolji budite strpljivi; u molitvi budite postojani!

Rimljanima 12:12

ROGELIO je bio naš konobar tijekom jednotjednog odmora. Jednom nam je prigodom rekao da je zahvalan Isusu što ga je blagoslovio s Kaly, suosjećajnom ženom snažne vjere. Nakon što su dobili prvo dijete, Bog im je dao priliku da pomognu njegovati nećakinju koja je imala Downov sindrom. Ubrzo je i Rogelijevoj punici bila potrebna ozbiljna skrb.

Rogelio radi s radošću, često uzimajući dvostruke smjene da bi njegova supruga mogla ostati kod kuće i brinuti se o ljudima koje im je Bog povjerio. Kad sam mu rekao da su me oni nadahnuli da volim bolje, zbog načina na koji su otvorili svoja srca i dom da bi služili članovima svoje obitelji, odgovorio je: »Zadovoljstvo mi je služiti njima… i vama.«

Rogelijev život potvrđuje snagu života kada velikodušno i s povjerenjem u Boga služimo jedni drugima. Apostol Pavao poticao je Božji narod riječima: »Bratskom ljubavlju ljubite… Budite radosni u nadi; u nevolji budite strpljivi; u molitvi budite postojani! Pridonosite za potrebe svetih« (r. 10-13).

Naš se život u trenutku može promijeniti, ostavljajući nas ili one koje volimo u okolnostima koje je gotovo nemoguće podnijeti. Ali kad smo voljni podijeliti sve što nam je Bog dao, možemo se držati njegove trajne ljubavi… zajedno.

– Xochitl Dixon

Bože, pomogni nam da volimo druge dok čekamo da ti djeluješ u našim životima.