Kraljevstvo Božje

Pročitajte: Evanđelje po Marku 10:13-16

13 Donosili su k njemu djecu, da bi ih dotaknuo. A učenici su odbijali ljude. 14 Kad to vidje Isus, razljuti se i reče im: »Pustite djecu neka dolaze k meni i ne branite im; jer je za takve Božje kraljevstvo. 15 Zaista kažem vam: Tko ne primi Božjega kraljevstva kao dijete, ne će doći u njega.« 16 Tada ih zagrli, stavi na njih svoje ruke i blagoslovi ih.

Pustite djecu neka dolaze k meni i ne branite im; jer je za takve Božje kraljevstvo.

Marko 10:14

MOJA je majka tijekom svoga života bila predana mnogim stvarima, ali ona koja je ostala postojana bila je njezina želja da mala djeca upoznaju Isusa. Rijetko kad bih svjedočio da moja majka javno pokazuje neslaganje. To bi uglavnom bilo kad je netko pokušao smanjiti budžet službi rada s djecom u korist onoga što su smatrali ‘ozbiljnijim’. »Samo sam jednoga ljeta, kad sam bila trudna s tvojim bratom, nakratko prekinula, i to je to«, rekla mi je. Malo sam računao i shvatio da mama radi s djecom u crkvi pedeset i pet godina.

U 10. poglavlju Ev. po Marku zabilježena je jedna simpatičnih priča pod nazivom »Isus i djeca«. Ljudi su dovodili Isusu djecu kako bi ih mogao dodirnuti i blagosloviti. Ali učenici su to pokušavali spriječiti. Marko je zapisao: »Kad to vidje Isus, razljuti se« i prekori ih: »Pustite djecu neka dolaze k meni i ne branite im; jer je za takve Božje kraljevstvo« (r. 14).

Charles Dickens napisao je da voli te male ljude i da nije mala stvar kad oni, koji su tako dragocjeni Bogu, vole nas. Nije mala stvar kada mi, koji smo stariji, činimo sve što je u našoj moći da maloj djecu nikada ne brane doći u blizinu Isusove ljubavi.

– John Blase

Isuse, pomogni nam otkriti tvoju ljubav drugim ljudima, uključujući djecu. Želimo im pomoći da uvijek mogu doći k tebi.