Isusov stolac

Pročitajte: Evanđelje po Ivanu 8:27-32

27 Oni ne opaziše da im je govorio o Ocu. 28 Isus nastavi: »Kad podignete Sina Čovječjega, onda ćete spoznati da ja jesam i da ništa sam od sebe ne činim, nego onako govorim kako me nauči moj Otac. 29 Onaj koji me posla, sa mnom je. On me ne ostavi sama jer ja svagda činim što je njemu ugodno.« 30 Kad je to govorio, mnogi su povjerovali u njega.
31 Tada Isus reče onim Židovima koji su vjerovali u njega: »Ako vi ustrajete u mom nauku, zaista ćete biti moji učenici. 32 Tada ćete upoznati istinu, i istina će vas osloboditi.«

Ako vi ustrajete u mom nauku, zaista ćete biti moji učenici.

Ivan 8:31

KAD je moja prijateljica Marge upoznala Tami na sastanku za proučavanje Biblije, primijetila je da baš nemaju mnogo zajedničkoga, ali se sprijateljila s njom i naučila nešto vrlo vrijedno od svoje nove prijateljice.

Tami nikada nije bila na proučavanju Biblije i teško je razumjela nešto o čemu su razgovarale druge žene da Bog razgovara s njima. To nikada nije doživjela.

Silno je željela čuti Boga i krenula je u akciju. Poslije je rekla Marge: »Stavila sam stari drveni stolac sa strane i svaki put kad proučavam Bibliju, molim Isusa da dođe sjesti na njega.« Kad god bi ju neki redak posebno dotaknuo, ona bi ga kredom napisala na stolac. To je postao poseban ‘Isusov stolac’, a ona ga je ispunila Božjim porukama iz Biblije.

Marge je rekla da je ’Isusov stolac’ promijenio Tamin život. Ona raste duhovno jer Sveto pismo postaje osobno.

Dok je razgovarao s vjernicima Židovima, Isus je rekao: »Ako ustrajete u mojoj nauci, uistinu ste moji učenici; upoznat ćete istinu, a istina će vas osloboditi« (r. 31-32, K. S.). Držimo se njegova učenja bilo da to znači ispisivati njegove riječi, pamtiti ih ili provoditi u djelo. Istina i mudrost Kristovih poruka nas oslobađaju i tako u njemu rastemo.

– Dave Branon

Bože, želimo se povezati s tobom i biti sve više i više slični Isusu.