Govorite o svojoj vjeri

Pročitajte: Druga poslanica Korinćanima 12:5-10

5 Time ću se hvaliti, a sobom se ne ću hvaliti, osim svojim slabostima. 6 Jer kad bih se htio i hvaliti, ne bih bio bezuman jer bih istinu kazivao; ali se suzdržavam od toga da ne bi tko više pomislio o meni, nego što vidi na meni ili čuje od mene. 7 I da se ne bih uzoholio uzvišenim objavama, dan mi je trn u tijelu, sotonin anđeo, da me bije pesnicom, da se ne uzoholim. 8 Zato sam molio triput Gospodina da odstupi od mene. 9 I reče mi: »Dosta ti je moja milost jer se snaga u slabosti usavršava.« Rado ću se dakle hvaliti svojim slabostima da se nastani u meni Kristova snaga. 10 Zato su mi ugodne slabosti, pogrde, nevolje, progonstva, tjeskobe zbog Krista, jer kad sam slab, onda sam jak.

Dosta ti je moja milost jer se snaga u slabosti usavršava.

2 Korinćanima 12:9

KAD je autorica i evangelizatorica Becky Pippert živjela u Irskoj, čeznula je podijeliti radosnu vijest o Isusu s Heather, svojom pedikerkom. Ali Heather se nije baš činila zainteresiranom. Prije sljedećeg susreta Becky se molila za hrabrost.

Dok joj je Heather uređivala nokte, Becky je prelistavala stari časopis i zastala na slici jedne manekenke. Kada ju je Heather pitala zašto se iznenadila, Becky je rekla da je to fotografija bliske prijateljice koja je godinama bila model za Vogue. Ispričala joj je kako je njezina prijateljica uzvjerovala u Boga, a Heather je zaneseno slušala.

Becky je otišla na putovanje, a poslije, kad se vratila u Irsku, saznala je da se Heather preselila. Razmišljala je o tome kako joj je Bog uslišio molitvu da joj navijesti Evanđelje.

Becky se obratila Bogu za pomoć u svojoj slabosti, nadahnuta riječima apostola Pavla. Kad je Pavao bio slab i molio Boga da ukloni trn iz njegova tijela, Gospodin je rekao: »Dosta ti je moja milost, jer se moja snaga savršeno očituje u slabosti« (r. 9, K. S.). Pavao je naučio pouzdavati se u Boga u svim stvarima – velikima i malima.

Kada se pouzdamo u Boga da nam pomogne voljeti one oko sebe, naći ćemo način kako im govoriti o svojoj vjeri.

– Amy Boucher Pye

Isuse, ti djeluješ kroz naše slabosti da bi donio slavu svome Ocu. Pokreni nas da širimo Radosnu vijest o tebi.