Poslušajte upozorenja

Pročitajte: Evanđelje po Mateju 10:1-7,32,33

1 On pozva k sebi svojih dvanaest učenika i dade im vlast da izgone nečiste duhove i da liječe svaku bolest i svaku nemoć. 2 Imena dvanaest apostola jesu: na prvom mjestu Šimun, prozvan Petar, i njegov brat Andrija; Jakov, Zebedejev sin, i njegov brat Ivan; 3 Filip i Bartolomej; Toma i Matej, carinik; Jakov, Alfejev sin, i Tadej; 4 Šimun Revnitelj i Juda Iškariotski, koji postade njegov izdajnik.
5 Tu dvanaestoricu posla Isus i zapovjedi im: »Ne idite k neznabošcima i ne ulazite ni u koji samarijski grad! 6 Nego idite k izgubljenim ovcama Izraelove kuće! 7 Idite i navješćujte: Blizu je nebesko kraljevstvo.

32 Tko god me prizna pred ljudima, toga ću i ja priznati pred svojim Ocem na nebesima. 33 A tko me zataji pred ljudima, toga ću i ja zatajiti pred svojim Ocem na nebesima.

A tko me zataji pred ljudima, toga ću i ja zatajiti pred svojim Ocem na nebesima.

Matej 10:33

KAD sam bio na odmoru u inozemstvu nisam se iznenadio kad su mi na ulici pokušali ukrasti novčanik. Čitao sam upozorenja o krađama na javnim mjestima i znao sam što učiniti kako bih se zaštitio. Ali nisam očekivao da će mi se to dogoditi.

Srećom, mladić koji je zgrabio novčanik nije bio baš vješt pa mu je novčanik ispao i mogao sam ga dohvatiti. No to me je podsjetilo da sam trebao poslušati upozorenja.

Nerado slijedimo upozorenja jer mislimo da će nam to pokvariti uživanje u životu, ali upozorenja su važna. Primjerice, Isus nas je jasno upozorio dok je slao svoje učenike da naviještaju Božje kraljevstvo koje dolazi (r. 7). Rekao je: »Tko god me prizna pred ljudima, toga ću i ja priznati pred svojim Ocem na nebesima. A tko me zataji pred ljudima, toga ću i ja zatajiti pred svojim Ocem na nebesima« (r. 32,33).

Imamo izbor. U ljubavi je Bog pribavio Spasitelja i plan da budemo u njegovoj prisutnosti vječno. No ako se odvratimo od Boga i odlučimo odbaciti njegovu poruku spasenja i ispunjen život koji on nudi i sada i zauvijek, propuštamo priliku da budemo s njim.

Pouzdajmo se u Isusa, onoga koji nas želi spasiti od vječne odvojenosti od onoga koji nas je stvorio i voli.

– Dave Branon

Oče, hvala ti na upozorenjima da je važno vjerovati tebi.