Nema nesporazuma

Pročitajte: Poslanica Rimljanima 8:26-30

26 A tako nam i Duh pomaže u našoj slabosti; jer ne znamo za što ćemo se moliti kako treba, nego sam Duh posreduje za nas neiskazanim uzdisanjem. 27 A onaj koji ispituje srca, zna što je želja Duha, jer po Božjoj volji posreduje za svete. 28 Znamo doista da se onima koji ljube Boga sve okreće na dobro, onima koji su pozvani po njegovu naumu. 29 Jer one koje unaprijed zna, njih je i predodredio da budu slični obličju njegova Sina, da on bude prvorođenac među mnogom braćom. 30 Koje predodredi, njih i pozva; a koje pozva, njih i opravda; a koje opravda, njih i proslavi.

Znamo doista da se onima koji ljube Boga sve okreće na dobro…

Rimljanima 8:28

ALEXA, Siri i drugi glasovni asistenti ugrađeni u pametne uređaje u našim domovima ponekad pogrešno razumiju ono što kažemo. Jedna je djevojčica tako razgovarala s novim uređajem o keksima i kućici za lutke. Potom je njezina mama dobila e-poruku da su narudžba od tri kilograma keksa i kućica za lutke od 120 funta na putu do njezine kuće. Čak je i papiga koja govori, čiji vlasnik Londončanin nikad ništa nije kupio putem interneta, nekako naručila paket zlatnih darovnih kutija bez njegova znanja. Jedna je osoba pak zatražila svoj uređaj da »upali svjetla u dnevnoj sobi«, a on je odgovorio: »Nema sobe za puding.«

Nema takva nesporazuma kad razgovaramo s Bogom. Nikad se nije zbunio, jer poznaje naša srca bolje od nas. Duh ispituje naša srca i razumije Božju volju. Apostol Pavao rekao je crkvama u Rimu »da se onima koji ljube Boga sve okreće na dobro… da budu slični obličju njegova Sina« (r. 28,29). Čak i kad zbog svoje slabosti ne znamo što nam je potrebno da bismo rasli, Duh moli prema Božjoj volji za nas (r. 26,27).

Muči li vas kako se izraziti pred Bogom? Ne znate za što i kako moliti? Govorite iz srca. Duh će razumjeti.

– Anne Cetas

Hvala ti, Bože, što poznaješ naša srca i što uvijek razumiješ što ti govorimo.