Pomažimo jedni drugima

Pročitajte: Prva poslanica Solunjanima 5:11-25

11 Zato tješite jedni druge i potičite jedan drugoga na dobro, kao što i činite!
12 A molimo vas, braćo, da priznate one koji se trude među vama, koji su vam predstojnici u Gospodinu te vas opominju. 13 Cijenite ih osobito u ljubavi zbog njihova djela. Živite u miru među sobom!
14 Potičemo vas, braćo: poučavajte neuredne, tješite malodušne, pomažite slabima, budite strpljivi sa svima! 15 Gledajte da nitko ne vraća kome zlo za zlo; nego svagda revno nastojte oko dobra među sobom i prema svima! 16 Svagda se radujte! 17 Molite se bez prestanka! 18 Na svemu zahvaljujte; jer je to Božja volja u Kristu Isusu za vas. 19 Ne gasite Duha! 20 Ne prezirite proroštava! 21 A sve kušajte i što je dobro zadržite! 22 Klonite se svake vrste zla!
23 A sam Bog mira neka vas posveti u punoj mjeri. Neka se vaš cjeloviti duh, vaša duša i vaše tijelo sačuva besprijekorno za dolazak našega Gospodina Isusa Krista! 24 Vjeran je onaj koji vas pozva, on će i izvršiti.
25 Braćo, molite se za nas!

Gledajte da nitko ne vraća kome zlo za zlo; nego svagda revno nastojte oko dobra među sobom i prema svima!

1 Solunjanima 5:15

IGRAJUĆI košarku sa svojim prijateljima, Amber je shvatila da bi njezina zajednica mogla imati koristi od ženske lokalne lige. Stoga je osnovala neprofitnu organizaciju Ladies Who Hoop kako bi poticala timski rad i utjecala na sljedeću generaciju. Vođe LWH nastoje kroz košarku izgraditi povjerenje i karakter kod žena i djevojčica i pridonositi razvitku svoje zajednice. Jedna od prvih igračica koja sada podučava druge djevojke rekla je: »Toliko je prijateljstva među nama. To je baš ono što mi je nedostajalo, i međusobna podrška. Volim vidjeti djevojke kako se razvijaju i postaju uspješne.«

Apostol Pavao obratio se Solunjanima riječima: »potičite jedan drugoga na dobro« (r. 11). Bog nas je stavio u svoju obitelj da budemo jedni drugima potpora kroz život. Trebamo jedni druge kako bismo nastavili koračati životnim putem u Kristu. Ponekad to može značiti samo slušati nekoga, pružati praktičnu pomoć ili reći nekoliko riječi ohrabrenja. Možemo slaviti uspjehe, moliti se za snagu u poteškoćama ili poticati jedni druge da rastemo u vjeri. I u svemu možemo nastojati »promicati dobro… prema svima!« (r. 15, K. S.)

I dok se družimo s drugim vjernicima, kada smo zajedno raste naša vjera u Boga!

– Anne Cetas

Volimo biti dio tvoje obitelji, Bože. Pokaži nam kako služiti svojim bližnjima.