Vodič za život za početnike

Pročitajte: Poslanica Rimljanima 6:16-23

16 Ne znate li: komu dajete sebe za sluge na pokornost, sluge ste onoga komu se pokoravate: ili grijeha za smrt ili pokornosti za pravdu? 17 A hvala Bogu: bili ste robovi grijehu, ali poslušaste od srca ono pravilo nauka kojemu ste predani. 18 Oslobodivši se pak grijeha, postadoste sluge pravdi. 19 Kao čovjek govorim, zbog vašega tijela. Jer kao što dadoste svoje udove u službu nečistoći i bezakonju na bezakonje, tako sad dajite svoje udove u službu pravdi na posvećenje! 20 Jer kad ste bili sluge grijehu, bili ste slobodni od pravde. 21 Kakav ste dakle onda imali plod od onoga čega se sada stidite? Jer je onome kraj smrt. 22 A sad, oslobođeni od grijeha i postavši Božje sluge, imate svoj plod na posvećenje, a završetak život vječni. 23 Jer je plaća za grijeh smrt; a milost Božja: život vječni u Kristu Isusu, Gospodinu našemu.

Jer je plaća za grijeh smrt; a milost Božja: život vječni u Kristu Isusu, Gospodinu našemu.

Rimljanima 6:23

NAKON iznenadne smrti moje majke, bio sam potaknut započeti blog. Htio sam pisati postove koji će nadahnuti ljude da postignu nešto vrijedno u životu. Zato sam posegnuo za vodičem za bloganje za početnike. Naučio sam kojom se platformom koristiti, kako odabrati naslove i kako ih napisati uvjerljivo. I 2016. godine nastao je moj prvi post.

Apostol Pavao napisao je ‘vodič za početnike’ koji objašnjava kako zadobiti vječni život. U Poslanici Rimljanima 6:16-18 suprotstavlja činjenicu da smo svi rođeni kao grješnici koji se bune protiv Boga, istini da nam Isus može pomoći da se oslobodimo svoga grijeha (r. 18). Pavao zatim kaže da »ako se nekomu dajete za robove da mu se pokoravate, robovi ste onoga komu se pokoravate« (r. 16, K. S.) Naglašava razliku između robovanja grijehu i služenja pravdi (r. 19-20). Govori da je »plaća za grijeh smrt; a milost Božja: život vječni« (r. 23). Smrt je ishod s kojim se suočavamo kad odbacujemo Krista. Ali Bog nam nudi dar u Isusu – novi život. Takav život počinje na zemlji i nastavlja se na nebu.

Pavlov vodič za vječni život za početnike ostavlja nam dva izbora – grijeh koji vodi u smrt ili Isusov dar koji vodi u život vječni. Što ćete izbrati?

– Marvin Williams

Isuse, hvala Ti što si platio dug koji nismo mogli platiti sami i što si nam dao dar koji nismo mogli kupiti.