Božji planovi za vas

Pročitajte: Psalam 37:3-7

3 Uzdaj se u Gospoda i čini što je dobro!
Nastani zemlju i njeguj vjernost.

4 Nek Gospod bude tvoja radost;
on će ispuniti želje srca tvoga!
5 Prepusti Gospodu svoj put,
pouzdaj se u njega i on će djelovati!
6 On će dati da tvoja pravednost zasja kao svjetlost
i tvoja pravica k’o podnevno sunce.

7 Budi tih pred Gospodom i strpljivo ga čekaj!
Nemoj se ljutiti zbog onoga koji ima sreću u svom životu,
zbog čovjeka koji kuje spletke!

Nek Gospod bude tvoja radost; on će ispuniti želje srca tvoga!

Psalam 37:4

ŠEST je godina Agnes pokušavala od sebe učiniti ‘savršenu pastorovu suprugu’, ugledajući se na svoju svekrvu, također suprugu pastora. Mislila je da u toj ulozi ne može biti i spisateljica i slikarica. Potiskujući svoju kreativnost, postala je depresivna i razmišljala o samoubojstvu. Samo ju je pomoć pastora koji je živio u susjedstvu pomaknula iz mraka jer se molio s njom i odredio joj dva sata pisanja svakog jutra. To ju je potaknulo na ono što je nazvala ‘zapečaćene zapovijedi’ – poziv koji joj je Bog dao. Napisala je: »Da bih zaista bila svoja – potpuna, kreativnost koju mi je Bog dao morala je pronaći svoj put.«

Poslije je skrenula pozornost na jednu od Davidovih pjesama koja izražava kako je ona pronašla svoj poziv: »Sva radost tvoja neka bude Jahve: on će ispuniti želje tvoga srca!« (r. 4, K. S.) Dok se prepuštala Bogu, pouzdajući se da će on djelovati (r. 5), otvorio joj je put ne samo da piše i slika nego i da pomaže drugima da bolje upoznaju Gospodina.

Bog ima set ‘zapečaćenih zapovijedi’ za svakoga od nas, ne samo da spoznamo da smo njegova voljena djeca nego i da razumijemo jedinstvene načine na koje mu možemo služiti svojim darovima. Vodit će nas kada mu vjerujemo.

– Amy Boucher Pye

Bože, stvorio si nas na svoju sliku. Pomogni nam da prepoznamo i prihvatimo tvoj poziv.