Živjeti da bi služili

Pročitajte: Prva Petrova poslanica 4:8-11

8 A prije svega imajte neprestanu ljubav među sobom, jer ljubav pokriva mnoštvo grijeha! 9 Budite gostoljubivi jedni prema drugima bez mrmljanja! 10 Poslužujte jedni druge, svaki darom koji je primio, kao dobri upravitelji različite Božje milosti. 11 Ako tko govori, neka govori kao Božje riječi; ako tko služi, neka služi kao po jakosti koju Bog daje, da se u svemu slavi Bog po Isusu Kristu kome pripada slava i vlast u vijeke vjekova! Amen.

Poslužujte jedni druge, svaki darom koji je primio, kao dobri upravitelji različite Božje milosti.

1 Petrova 4:10

NAKON što je desetogodišnja Chelsea dobila kutiju s priborom za likovni, znala je da se Bog poslužio umjetnošću da se bolje osjeća kad je tužna. Kad je čula da neka djeca nemaju pribor za crtanje, htjela im je pomoći. Razmišljajući o svojoj rođendanskoj proslavi, odlučila je zamoliti svoje prijatelje da joj ne donose darove nego da daruju pribor za likovni i pomognu napuniti kutije za djecu u potrebi.

Poslije je uz pomoć obitelji pokrenula dobrotvornu organizaciju Chelsea’s Charity. Zamolila je i druge ljude da joj pomognu napuniti kutije koje će darovati. Čak je podučavala djecu koja su dobila njezine kutije i pomagala im svojim umjetničkim savjetima. Nakon što je lokalni novinar intervjuirao Chelseu, ljudi iz cijele zemlje počeli su donirati stvari. I dok Chelsea’s Charity nastavlja slati likovne kutije djeci i u druge zemlje, ova djevojka pokazuje kako nas Bog može koristiti kad odlučimo živjeti da bismo služili.

Chelseaina suosjećajnost i potreba za dijeljenjem odražava srce vjernog upravitelja. Apostol Petar potiče sve vjernike da budu »dobri upravitelji različite Božje milosti« dijeleći darove koje im je Bog dao (r. 8-11).

Naša mala djela ljubavi mogu potaknuti velike stvari. Oslanjajući se na Boga, živimo tako da mu služimo.

– Xochitl Dixon

Oče, želimo voljeti druge i pomagati im, tebi na slavu.