Isusova etiketa

Pročitajte: Poslanica Kološanima 3:12-17

12 Obucite se dakle kao izabranici Božji, sveti i ljubljeni, u srdačno milosrđe, dobrotu, poniznost, blagost i strpljivost. 13 Podnosite jedni druge i praštajte jedan drugome, ako netko ima tužbu protiv koga. Kao što je Gospodin vama oprostio, tako i vi. 14 A povrh svega toga imajte ljubav koja je veza savršenstva! 15 Neka Kristov mir vlada u vašim srcima, na koji ste i pozvani u jednome tijelu. Budite zahvalni! 16 Kristova riječ neka prebiva u vama obilato. U svakoj mudrosti poučavajte i urazumljujte jedni druge psalmima, hvalospjevima i duhovnim pjesmama. Zahvalno pjevajte u svojim srcima Bogu. 17 Što god činite riječju ili djelom, sve činite u ime Gospodina Isusa, zahvaljujući Bogu Ocu po njemu.

Što god činite riječju ili djelom, sve činite u ime Gospodina Isusa, zahvaljujući Bogu Ocu po njemu.

Kološanima 3:17

»SINE, ne mogu ti dati mnogo. Ali imam dobro ime, nastoj ga ne okaljati.« Te mudre, upečatljive riječi izgovorio je Johnnie Bettis kad je svoga sina Jeromea ispraćao na studij. Te razborite riječi, koje su pratile Jeromea cijelog života, bile su toliko utjecajne da je sličnim riječima ispratio svoga sina. »Sine, nemam ništa što bih ti mogao dati, a što je važnije od našega dobrog imena.«

Dobro je ime bitno za one koji vjeruju u Isusa. U pročitanom biblijskom odlomku Pavao nas podsjeća na to koga predstavljamo (r. 17). Karakter je poput odjeće koju nosimo; a ovaj odlomak govori o odjeći s ‘Isusovom etiketom’: »Obucite se dakle kao izabranici Božji… u srdačno milosrđe, dobrotu, poniznost, blagost i strpljivost. Podnosite jedni druge i praštajte jedan drugome… A povrh svega toga imajte ljubav…« (r. 12-14). To nije samo naša ‘nedjeljna odjeća’. Moramo je nositi svugdje, cijelo vrijeme, dok Bog djeluje u nama kako bismo odražavali njega. Kad naš život krase te osobine, mi pokazujemo da nosimo njegovo ime.

Zato nastojmo predstavljati ga bogobojazno i brižno dok nam on pruža ono što trebamo.

– Arthur Jackson

Oče, oprosti nam kad dobro ne predstavljamo Isusa. Daj nam snage i hrabrosti da budemo ’bolje odjeveni’ tebi na slavu i zbog Kristova imena.