Prihvaćeni i cijenjeni

Pročitajte: Izaija 43:1-4

1 Ali sada ovako veli Gospodin,
tvoj stvoritelj, Jakove –
tvoj tvorac, Izraele:
»Ne boj se! Jer sam te otkupio,
pozvao sam te po imenu: Moj si!
2 Ideš li preko vode,
ja sam s tobom,
preko rijeka, ne će te potopiti.
Ideš li kroz oganj, ne ćeš izgorjeti,
ne će te plamen opaliti.
3 Jer ja, Gospodin, tvoj sam Bog,
tvoj je spasitelj Svetac Izraelov.
Dao bih Egipat za te kao otkup,
Etiopiju i Šebu umjesto tebe.
4 Jer si mi tako drag,
tako vrijedan i tako mio,
dao bih ljude za te,
narode za tvoj život.

Jer si dragocjen u mojim očima, vrijedan si, i ja te ljubim.

Izaija 43:4, K. S.

KAO dijete Tenny je bio nesiguran. Čeznuo je za odobravanjem svoga oca, ali ga nikada nije dobio. Činilo se da, što god napravio, bilo u školi bilo kod kuće, nikada nije bilo dovoljno dobro. Čak i kad je ušao u odraslu dob, nesigurnost je ostala. Neprestano se pitao je li dovoljno dobar?

Tek kad je primio Isusa kao svog Spasitelja, pronašao je sigurnost i odobravanje za kojim je čeznuo. Znao je da ga Bog koji ga je stvorio voli i čuva ga kao svog sina. Napokon je bio siguran da je vrijedan i cijenjen.

U Izaiji 43:1-4 Bog je obećao Izraelu, svojemu narodu, da će, budući da ih je sabrao, smoći snagu i ljubav da ih otkupi. »Jer si mi tako drag, tako vrijedan i tako mio« (r. 4, Šarić), zauzeti će se za svoj narod jer ga voli.

Vrijednost koju Bog daje onima koje voli ne proizlazi iz bilo čega što radimo, nego iz jednostavne i snažne istine da nas je izabrao da budemo njegovi.

Te riječi iz 43. poglavlja Izaije ne samo da su Tennyju pružile sigurnost nego i samopouzdanje da daje sve od sebe u svakoj zadaći koju mu Bog povjeri. Danas je on pastor koji čini sve da ohrabri druge ovom životvornom istinom: u Isusu smo prihvaćeni i cijenjeni. Puni samopouzdanja živimo tu istinu već danas.

– Leslie Koh

Nebeski Oče, hvala ti što nas bezuvjetno voliš.