Bog ispunjava prazninu

Pročitajte: Evanđelje po Ivanu 10:1-10

1 Zaista, zaista kažem vam: Tko ne ulazi na vrata u ovčinjak, nego prelazi na drugom mjestu, on je tat i razbojnik. 2 A tko ulazi na vrata, pastir je ovcama. 3 Njemu vratar otvara, i ovce slušaju njegov glas. On zove svoje ovce po imenu i izvodi ih. 4 I kad izvede sve svoje ovce, ide pred njima, i ovce idu za njim jer poznaju njegov glas. 5 A za tuđinom ne idu, nego bježe od njega, jer ne poznaju tuđega glasa.« 6 Tu im usporedbu kaza Isus. Ali oni ne razumješe što im htjede time kazati.
7 Tada im Isus opet reče: »Zaista, zaista kažem vam: Ja sam vrata k ovcama. 8 Svi koji dođoše prije mene, tati su i razbojnici, i ovce ih nisu slušale. 9 Ja sam vrata. Tko uđe kroza me, spasit će se. On će ulaziti i izlaziti i pašu nalaziti. 10 Tat ne dolazi nego da krade, ubija i upropaštava. Ja dođoh da imaju život, i to obilnije da ga imaju.

Tat ne dolazi nego da krade, ubija i upropaštava. Ja dođoh da imaju život, i to obilnije da ga imaju.

Ivan 10:10

PSIHOLOGINJA Madeline Levine je kod petnaestogodišnje djevojke uočila uobičajeni način prikrivanja samoozljeđivanja. Nosila je majicu dugih rukava navučenu skoro do vrhova prstiju ruke kako bi skrila ozljede. Kad je djevojka podigla rukav, Madeline se zaprepastila kad je otkrila da je djevojka britvicom na podlaktici urezala riječ »prazna«. Bila je tužna, ali i zahvalna jer je djevojka bila spremna prihvatiti pomoć koja joj je bila silno potrebna.

Tinejdžeri na neki način predstavljaju mnoge ljude koji su si urezali »prazan« na svome srcu. Ivan je napisao da je Isus došao ispuniti prazninu i ​​ponuditi život »u izobilju« (r. 10). Bog je želju za ispunjenim životom stavio u svako ljudsko biće i čezne da svi ljudi s njime uspostave odnos ljubavi. No upozorio ih je da će »tat« koristiti ljude, stvari i okolnosti kako bi im uništio život (r. 1,10). Sve tvrdnje koje obećavaju život su krivotvorine i imitacije. Suprotno tome, Isus nudi ono što je istina – »vječni život« i obećanje da nas nitko neće oteti iz njegove ruke (r. 28).

Samo Isus može prazninu u našim srcima ispuniti životom. Ako osjećate prazninu, zazovite ga danas. A ako imate ozbiljnih borbi, potražite savjet iskusnih vjernika u Isusa.

– Marvin Williams

Jedino Krist pruža obilan i ispunjen život – život ispunjen smislom koji nalazimo u njemu.