Uočiti Boga

Pročitajte: Izaija 26:3-4

3 Čvrsta je njegova svijest.
Dat ćeš mu trajno spasenje jer se uzda u tebe.
4 Uzdajte se u Gospodina dovijeka!
Jer je Gospodin, Svemogući, vječna stijena.

Čvrsta je njegova svijest. Dat ćeš mu trajno spasenje jer se uzda u tebe.

Izaija 26:3

PIRUETA je graciozan okret koji izvode balerine i suvremeni plesači. Kao dijete voljela sam izvoditi piruete na satovima modernog plesa, vrtjeti se krug sve dok mi se ne bi zavrtjelo u glavi i ne bih pala. Kako sam odrastala, trik koji sam naučila da mi pomogne održati ravnotežu i kontrolu, bio je »uočavanje« – pronalaženje jedne točke na koju bi se moje oči mogle vratiti svaki put kad bih se okrenula za cijeli krug. Imati jednu točku bilo je sve što mi je bilo potrebno za svladavanje piruete s gracioznim završetkom.

Svi se suočavamo s mnogim preokretima u životu. Međutim, kada se usredotočimo na svoje probleme, stvari s kojima se susrećemo djeluju nesvladivo, počne nam se vrtjeti u glavi i padamo. Biblija nas podsjeća da bude li nam um postojan ili usredotočen na Boga, on će nas održati u savršenom miru. Savršeni mir znači da bez obzira na to kako se život vrti, možemo ostati mirni, uvjereni da će Bog biti s nama kroz naše probleme i kušnje. On je »Svemogući, vječna stijena« (r. 4) – krajnja ‘točka’ na koju trebamo usmjeriti pogled jer se njegova obećanja nikada ne mijenjaju.

Usredotočimo se na njega svaki dan, dođimo k njemu u molitvi, proučavajmo obećanja iz Svetog pisma. Oslonimo se na Boga i graciozno krećimo kroz život.

– Kimya Loder

Oče, pomogni nam da u svim okolnostima tražimo tebe.