Velika Božja ljubav

Pročitajte: Tužaljke 3:19-26
19 Spomeni se moje nevolje,
moga tumaranja, gorkoga pelina!
20 Mnogim mudrovanjem
skučena je u meni moja duša.
21 Ovo ću pomisliti u sebi,
iz toga ću crpsti ufanje:
22 Milost je Gospodnja da nismo sasvim uništeni,
neiscrpno je njegovo milosrđe.
23 Ponavlja se svako jutro.
Vrlo je velika tvoja vjernost.
24 Velim: »Gospodin je moj dio;
zato se ufam u njega.«
25 Gospodin je dobrostiv onome koji ga čeka,
duši koja ga traži.
26 Dobro je mirno čekati
Gospodnju pomoć.

Milost je Gospodnja da nismo sasvim uništeni, neiscrpno je njegovo milosrđe.

Tužaljke 3:22

JEDNOM zgodom prijateljica me je zamolila da razgovaram s mladim djevojkama na radionici koja promiče čednost, no odbila sam. Kao tinejdžerica koja je pobjegla od kuće, desetljećima sam nosila ožiljke svoje nemoralnosti. Kad sam se udala i tijekom trudnoće izgubila prvo dijete, mislila sam da me Bog kažnjava za moje prošle grijehe.

Kad sam u tridesetoj godini konačno predala svoj život Kristu, priznala sam svoje grijehe i pokajala se… opet. Ipak, izjedali su me krivnja i stid. Kako sam mogla govoriti o Božjoj milosti kad ni samu sebe nisam mogla natjerati da u potpunosti primim dar njegove velike ljubavi prema meni? No s vremenom je Bog uklonio laži koje su me vezale za ono što sam bila prije nego što sam priznala svoje grijehe. Njegovom milošću napokon sam prihvatila oproštenje koje mi je Bog cijelo vrijeme nudio.

Bog razumije naše jadikovke zbog kušnji i posljedica naših prošlih grijeha. Međutim, on osnažuje svoj narod da prevlada očaj, odvrati se od grijeha i ustane s nadom u njegovu neizrecivu milost, milosrđe i vjernost (r. 19-23). Sveto pismo kaže da je sam Bog naš »dio« naša nada i spasenje. »Dobro je mirno čekati Gospodnju pomoć« (r. 24-26).

– Xochitl Dixon

Naš suosjećajni Otac pomaže nam vjerovati u njegova obećanja. Kad primimo puninu njegove velike ljubavi, moći ćemo širiti radosnu vijest o njegovoj milosti.