Godine su samo broj

Pročitajte: Prva poslanica Timoteju 4:6-13
6 Ako to predočiš braći, bit ćeš dobar služitelj Krista Isusa, othranjen riječima vjere i dobrim naukom koji si primio. 7 Kloni se ludih i bapskih priča, a vježbaj se u pobožnosti! 8 Doista, tjelesno vježbanje malo je korisno, a pobožnost je korisna za sve, jer ima obećanje sadašnjega i budućega života.
9 Istinita je riječ i dostojna da bude potpuno primljena. 10 Zato se trudimo i vojujemo, jer se uzdamo u živoga Boga koji je Spasitelj svih ljudi, osobito vjernikâ.
11 Ovo zapovijedaj i naučavaj! 12 Nitko neka ne prezre tvoju mladost; nego budi primjer vjernicima u riječi, u vladanju, u ljubavi, u vjeri, u čistoći! 13 Dok ne dođem, posvećuj pozornost čitanju, bodrenju i poučavanju!

Nitko neka ne prezre tvoju mladost; nego budi primjer vjernicima u riječi, u vladanju, u ljubavi, u vjeri, u čistoći!

1 Timoteju 4:12

MLADOST ne bi smjela biti zapreka uspješnosti. To sigurno nije bio slučaj s jedanaestogodišnjom Mikailom. Umjesto da na štandu prodaje limunadu, pokrenula je svoj posao Me & the Bees Lemonade (Ja & pčele, limunada). Započela je s bakinim receptom i na kraju zaradila 40.000 funta od ulagača. Potpisala je i ugovor s velikim lancem supermarketa o prodaji svoje limunade u pedeset i pet njihovih trgovina.

Njezin žar i snovi podsjećaju nas na Pavlove riječi upućene Timoteju: »Nitko neka ne prezre tvoju mladost…« (r. 12). Iako nije bio dijete, bio je znatno mlađi od većine vjernika u svojoj crkvi. Bio je zabrinut jer su se ljudi prema njemu odnosili podozrivo. Pa čak i nakon služenja s apostolom Pavlom, neki su mislili da Timotej nije dovoljno zreo da ih vodi. Umjesto da mu savjetuje da se dokaže svojim vjerodajnicama, Pavao ga potiče da svojim životom bude primjer duhovne zrelosti (r. 12). Nitko ga neće moći omalovažiti kao učitelja i pastora bude li slijedio Kristov primjer.

Bez obzira na godine, možemo utjecati na svijet. Nastojmo biti kristocentričan primjer, a Bog će nam dati sve što nam je za to potrebno. Bude li on oblikovao naše živote Evanđeljem, bez obzira na to imamo li sedamnaest ili sedamdeset godina, bit ćemo dostojni podijeliti ga s drugima.

– Marvin Williams

Svojim primjerom ohrabrimo druge da slijede Krista.