Uvijek vrijedi dijeliti

Pročitajte: Druga poslanica Korinćanima 2:12-17
12 Kad dođoh u Troadu da propovijedam Kristovo evanđelje, iako mi se otvoriše vrata u Gospodinu, 13 ne imah mira u svome duhu, ne našavši Tita svoga brata, nego oprostivši se s njima, zaputih se u Makedoniju. 14 Hvala Bogu koji nam svagda daje pobjedu u Kristu, i po nama širi miris znanja o sebi na svakom mjestu. 15 Jer smo mi Kristov ugodan miris Bogu i među onima koji su na putu spasenja i među onima koji su na putu propasti: 16 jednima dakle miris od smrti za smrt, a drugima miris od života za život. A tko je dorastao za ovo? 17 Doista, mi nismo kao mnogi koji izopačuju Božju riječ, nego govorimo iskreno, kao u ime Božje i pred Bogom, u Kristu.

Hvala Bogu koji nam svagda daje pobjedu u Kristu, i po nama širi miris znanja o sebi na svakom mjestu.

2 Korinćanima 2:14

KAD sam uzvjerovala u Isusa, podijelila sam poruku evanđelja sa svojom majkom. Umjesto da donese odluku da vjeruje Isusu, kao što sam očekivala, nije sa mnom razgovarala godinu dana. Njezina loša iskustva s ljudima koji su tvrdili da slijede Isusa izazvala su nepovjerenje u Krista. Molila sam se za nju i svaki tjedan ju zvala. Duh Sveti me tješio i nastavio raditi u mom srcu dok me mama ignorirala. Kad je konačno odgovorila na moj telefonski poziv, obvezala sam se voljeti ju i dijeliti s njom Božju istinu kad god ću imati priliku. Mjesecima nakon našeg pomirenja rekla je da sam se promijenila. Gotovo godinu dana poslije primila je Isusa kao svog Spasitelja, a kao rezultat toga, naš se odnos produbio.

Vjernici u Isusa imaju pristup najvećem daru danom čovječanstvu – Kristu. Apostol Pavao kaže da »po nama širi na svakom mjestu miris svoje spoznaje!« (r. 14, K. S.) To se odnosi na one koji naviještaju evanđelje, koji su »Kristov ugodan miris« onima koji su na putu spasenja, ali priznaje da nosimo miris smrti onima koji odbacuju Isusa (r. 15,16).

Nakon što primimo Krista kao svog Spasitelja, svoje vrijeme na zemlji trebamo iskoristiti da širimo njegovu istinu koja mijenja život i da volimo druge. Čak i tijekom najtežih i najusamljenijih trenutaka, Bog će nam pružiti ono što trebamo.

– Xochitl Dixon

Bože, pomogni nam širiti radosnu vijest o tebi.