Završiti snažno

Pročitajte: Djela apostolska 20:17-24
17 A iz Mileta posla u Efez i dozva starješine Crkve. 18 I kad dođoše k njemu, reče im: »Vi znate, od prvoga dana kad dođoh u Aziju, kako sam stalno bio s vama, 19 služeći Gospodinu sa svom poniznošću i sa suzama, usred kušnja koje me snađoše od židovskih zasjeda. 20 Nisam ništa propustio kazati što je korisno, nego sam javno i po kućama učio, 21 zaklinjući Židove i Grke da se obrate Bogu i vjeruju u Gospodina našeg Isusa Krista.
22 I sada evo Duh me veže te idem u Jeruzalem ne znajući što će mi se u njemu dogoditi, 23 osim što mi Duh Sveti po svim gradovima svjedoči da me u Jeruzalemu čekaju okovi i nevolje. 24 Ali ja ne marim za svoj život, samo da završim svoju trku i službu koju primih od Gospodina Isusa, da posvjedočim evanđelje Božje milosti.

Ali ja ne marim za svoj život, samo da završim svoju trku i službu koju primih od Gospodina Isusa, da posvjedočim evanđelje Božje milosti.

Djela ap. 20:24

DOK ulazim u posljednjih nekoliko minuta svoga četrdesetominutnog treninga, gotovo mogu jamčiti da će moj instruktor poviknuti: »Završi snažno!« Svaki osobni trener ili voditelj grupnog fitnesa kojeg poznajem rabi tu frazu nekoliko minuta prije nego što se ohladite. Oni znaju da je kraj treninga jednako važan kao i dolazak na trening, ali znaju i da ljudsko tijelo ima tendenciju usporiti ili popustiti

Tako je i na našem putovanju s Isusom. Pavao je rekao starješinama crkve u Efezu da mora završiti snažno dok je krenuo u Jeruzalem, gdje će se sigurno suočiti s još više progona kao Kristov apostol (r. 17-24). Pavao je bio nepokolebljiv. Imao je zadaću, a to je bilo završiti putovanje koje je započeo i učiniti ono na što ga je Bog pozvao – »svjedočiti za Evanđelje milosti Božje« (r. 24, K. S.). Usprkos teškoćama koje su ga čekale (r. 23), nastavio je trčati svoju trku – usredotočen i odlučan ostati postojan na svom putu.

Bilo da vježbamo svoje mišiće ili sposobnosti koje nam je Bog dao, i mi možemo biti ohrabreni ‘završiti snažno’. Nemojte malaksati (Galaćanima 6:9). Nemojte odustati. Bog će dati sve što je za to potrebno.

– Katara Patton

Bože, pomogni nam ‘završiti snažno’ svoje putovanje, da ti dobiješ slavu za naš život.