Uzdaj se u njegovo ime

Pročitajte: Psalam 9:8-12
8 Gospod će vječno kao sudac stolovati.
Podigao je svoje prijestolje za suđenje,
9 On će u pravdi suditi svijetu,
izreći će pravednu osudu narodima.
10 Gospod je utočište potlačenima
i zaklon u vrijeme nevolje.
11 Uzdaju se u tebe koji poznaju tvoje ime,
jer ti, Gospode, ne ostavljaš one koji te traže.

12 Pjevajte hvalu Gospodu koji stoluje na Sionu,
navješćujte narodima njegova djela!

Uzdaju se u tebe koji poznaju tvoje ime…

Psalam 9:10

BILO je dana kada sam se bojala otići u školu. Neke su me djevojčice zlostavljale izlažući me ružnim podvalama. Stoga bih se za vrijeme odmora sklonila u knjižnicu, gdje sam čitala niz kršćanskih knjiga. Sjećam se kada sam prvi put pročitala ime Isus. Nekako sam znala da je to ime nekoga tko me voli. U mjesecima koji su slijedili, kad god bih krenula u školu u strahu od onoga što me čeka, molila bih se: »Isuse, zaštiti me.« Osjećala bih se snažnije i smirenije, znajući da on pazi na mene. S vremenom su se djevojčice jednostavno umorile od maltretiranja i prestale.

Prošlo je mnogo godina, a vjera u Isusa i dalje me održava u teškim razdobljima. To znači vjerovati da je ono što on govori o svom karakteru istina, dopuštajući mi da se odmaram u njemu.

David je također znao za sigurnost povjerenja u Božje ime. Kada je napisao Psalam 9., već je doživio Boga kao svemoćnog vladara koji je pravedan i vjeran (r. 8, 9, 10, 17). David je pokazao svoje povjerenje u Božje ime tako što je krenuo u bitku protiv svojih neprijatelja, ne pouzdajući se u svoje oružje ni u vojnu vještinu, nego u Boga koji mu je konačno došao kao »utočište potlačenima« (r. 10).

Kao djevojčica zazvala sam njegovo ime i on je ispunio moja očekivanja. Vjerujmo imenu Isusu – on nas voli.

– Karen Huang

Oče, nauči nas da se uvijek uzdamo u tvoje ime.