Hodaj sa mnom

Pročitajte: Poslanica Titu 2:11-14
11 Jer se pokaza Božja milost, koja spašava sve ljude, 12 učeći nas da odrekavši se bezbožnosti i svjetovnih požuda, trijezno, pravedno i pobožno živimo na ovome svijetu, 13 čekajući blaženu nadu i slavni dolazak velikoga Boga i Spasitelja našega Isusa Krista. 14 On je dao samoga sebe za nas da nas otkupi od svakoga bezakonja i očisti sebi izabrani narod koji je revan u dobrim djelima.

Jer se pokaza Božja milost, koja spašava sve ljude…

Titu 2:11

PRIJE nekoliko godina popularna pjesma popela se na vrh ljestvice najpopularnijih, s gospel-zborom koji je pjevao refren, Isus hoda sa mnom. Iza stihova krije se snažna priča.

Zbor je osnovao jazz-glazbenik Curtis Lundy dok je bio na odvikavanju od ovisnosti o kokainu. Okupivši druge ovisnike i pronašavši inspiraciju u staroj pjesmarici, napisao je taj refren kao himnu nade za one na odvikavanju. »Pjevali smo za svoje živote«, kaže jedan član zbora o pjesmi. »Molili smo Isusa da nas spasi, da nam pomogne izići iz ropstva droge.« Jedna članica zbora rekla je da se njezina kronična bol smanjila kad je pjevala pjesmu. Taj zbor nije samo pjevao riječi napisane na komadu papira; molili su za izbavljenje.

Današnje čitanje iz Svetoga pisma dobro opisuje njihovo iskustvo. U Kristu se objavio naš Bog i ponudio spasenje svim ljudima (Titu 2:11). Iako je vječni život dio tog dara (r. 13), Bog sada radi na nama, osnažuje nas da ponovo steknemo samokontrolu, uči nas da kažemo ne svjetovnim strastima i otkupljuje nas za život sa sobom (r. 12,14). Kao što su članovi zbora shvatili, Isus ne oprašta samo naše grijehe – on nas oslobađa od pogubnog načina života.

Isus hoda sa mnom i s vama, sa svakim tko ga pozove u pomoć. Nudi nam nadu za budućnost i spasenje već sada.

– Sheridan Voysey

Isuse, promijeni nas iznutra prema van. Pročitajte Bibliju u 2022.: Ezekiel 33 – 34; 1 Petrova 5