Pouzdano ime

Pročitajte: Psalam 9:8-11
8 Gospod će vječno kao sudac stolovati.
Podigao je svoje prijestolje za suđenje,
9 On će u pravdi suditi svijetu,
izreći će pravednu osudu narodima.
10 Gospod je utočište potlačenima
i zaklon u vrijeme nevolje.
11 Uzdaju se u tebe koji poznaju tvoje ime,
jer ti, Gospode, ne ostavljaš one koji te traže.

Uzdaju se u tebe koji poznaju tvoje ime…

Psalam 9:11

DOK je bio na benzinskoj postaji uz autocestu, Russell je čuo panične povike u pomoć. Neki je muškarac imao veliki srčani zastoj i trebalo mu je hitno pomoći. Russell je uzeo stvari u svoje ruke, preuzeo kontrolu nad situacijom, počeo je masažu srca i davao umjetno disanje do dolaska bolničara.

Budući da čovjek nije pokazivao znakove života, promatrači su počeli nuditi pogrešne savjete. Na kraju je Russell rekao: »Znam što radim; ja sam Kraljevski marinac.« Mnoštvo se opustilo uostalom, upravo je on bio prava osoba u toj hitnoj situaciji. Poznato je da su marinci prošli vrhunsku obuku, sposobni su i pouzdani.

Ako prisutnost Kraljevskog marinca može biti ohrabrenje u krizi, koliko više Božje ime može potaknuti povjerenje kada smo u bilo kakvoj nevolji. »Uzdaju se u tebe koji poznaju tvoje ime, jer ti, Gospode, ne ostavljaš one koji te traže« (r. 10), piše psalmist.

Koje nam biblijske istine padaju na pamet kada razmišljamo što sve znači Božje ime? »On će u pravdi suditi svijetu, izreći će pravednu osudu narodima. Gospod je utočište potlačenima« (r. 8-10). To su apsolutne i vječne Božje osobine na koje se možemo osloniti u svakodnevnom životu i kad nam je život u pitanju. On je vladar svijeta i naš »zaklon u vrijeme nevolje« (r. 10).

– Debbi Fralick

Oče naš nebeski, ti si naše utočište i naša jedina nada. Pročitajte Bibliju u 2022.: Ezekiel 37 – 39; 2 Petrova 2