Zašto to raditi?

Pročitajte: Psalam 19:8-12
8 Gospodnji je Zakon savršen, on obnavlja dušu.
Gospodnje je svjedočanstvo pouzdano,
bezazlene čini mudracima.
9 Gospodnje su zapovijedi prave, vesele srce.
Gospodnje su naredbe čiste, prosvjetljuju oči.

10 Strah Gospodnji je svet, ostaje zauvijek.
Gospodnje su odluke istinite, sve su pravedne,
11 dragocjenije su od zlata, od mnogoga čistog zlata;
slađe su od meda koji teče iz saća.

12 One također prosvjetljuju tvoga slugu.
Tko ih obdržava, dobit će veliku plaću.

Gospodnji je Zakon savršen, on obnavlja dušu.

Psalam 19:8

DOK sam pomagao svom dvanaestogodišnjem unuku Loganu da riješi neke teške zadatke iz matematike, povjerio mi je da želi biti inženjer. Nakon što smo se nastavili mučiti s time što učiniti s x-ovima i y-ima u njegovoj zadaći, rekao je: »Kad će mi trebati sve te stvari?«

Nasmiješio sam se rekao: »Pa, Logane, to je upravo ono što ćeš trebati postaneš li inženjer!« Nije vidio vezu između algebre i toga što želi biti kad odraste.

Ponekad tako gledamo na Sveto pismo. Kada slušamo propovijedi i čitamo određene dijelove Biblije, možda ćemo pomisliti: »Kada će nam to trebati?« Psalmist David imao je neke odgovore. Rekao je da su Božje istine koje se nalaze u Svetom pismu djelotvorne jer obnavljaju dušu, bezazlene čine mudrima, a njegove zapovijedi »vesele srce« (r. 7-9). Mudrost Pisma, koju nalazimo u prvih pet knjiga Biblije koje se spominju u Psalmu 19 (kao i cijelom Svetom pismu), pomaže nam dok se svakodnevno oslanjamo na vodstvo Duha Svetoga (Izreke 2:6).

Bez Svetog pisma nedostajalo bi nam ono bitno što nam je Bog dao da bismo ga iskusili i bolje upoznali njegovu ljubav i volju. Zašto proučavati Bibliju? Zato što »Gospodnje su naredbe čiste, prosvjetljuju oči« (Psalam 19:9).

– Dave Branon

Ljubljeni Bože, molimo te učini svoju Riječ svjetlom našoj stazi i upravljaj našim koracima.