Bog sluša

Pročitajte: Jakovljeva poslanica 5:13-16
13 Trpi li tko među vama? Neka moli! Je li tko radostan? Neka pjeva hvalospjeve! 14 Boluje li tko među vama? Neka dozove starješine Crkve, i neka mole nad njim mažući ga uljem u Gospodnje ime! 15 I molitva vjere spasit će bolesnika, i podignut će ga Gospodin; i ako je učinio grijehe, oprostit će mu se. 16 Ispovijedajte dakle jedni drugima grijehe, i molite jedni za druge da ozdravite, jer mnogo može ustrajna molitva pravednika.

… jer mnogo može ustrajna molitva pravednika.

Jakovljeva 5:16

CHARLES, glumac i majstor borilačkih vještina, odao je počast svojoj majci na njezin stoti rođendan. Govorio je o važnoj ulozi koju je odigrala u njegovoj duhovnoj promjeni. »Mama je bila primjer ustrajnosti i vjere«, napisao je. Sama je podigla tri sina tijekom Velike svjetske krize; doživjela smrt dva supružnika, sina, posinka i unučadi; i podnijela mnoge operacije. »Molila se za mene cijelog života, u dobru i u zlu.« Zatim je nastavio: »Kada sam zamalo izgubio dušu zbog Hollywooda, ona se kod kuće molila za moj uspjeh i spasenje.« Zaključio je: »Zahvaljujem joj što je pomogla Bogu da me učini onim što mogu i trebam biti.«

Molitve njegove majke pomogle su Charlesu da pronađe spasenje i bogobojaznu ženu. Usrdno se molila za svog sina i Bog je čuo njezine molitve. Ne dobivamo uvijek onakve odgovore na svoje molitve kakve bismo željeli i ne možemo koristiti molitvu kao čarobni štapić.

Međutim, Jakov nas uvjerava: »Mnogo može molitva pravednika ako je žarka« (r. 16, K. S.). Poput spomenute majke, nastavimo se osim za svoju obitelj i prijatelje, moliti za bolesne i one u nevolji (r. 13-15). Kada, poput nje, dolazimo Bogu u molitvi, nalazimo ohrabrenje, mir i sigurnost da je Duh Sveti na djelu.

– Alyson Kieda

Treba li netko u vašem životu spasenje ili iscjeljenje ili pomoć? Podignite svoje molitve Bogu u vjeri. On sluša.