Jedna čarapa?

Pročitajte: Poslanica Kološanima 3:1-4
1 Ako dakle uskrsnuste s Kristom, tražite ono što je gore, gdje Krist sjedi s desne strane Bogu! 2 Težite za onim što je gore, a ne što je na zemlji! 3 Jer umrijeste, i vaš je život sakriven s Kristom u Bogu. 4 Kad se pojavi Krist, naš život, onda ćete se i vi s njim pojaviti u slavi.

Jer umrijeste, i vaš je život sakriven s Kristom u Bogu.

Kološanima 3:3

TOBY, naš petogodišnjak, voli svoje mekane zelene čarape s licima zmajeva na prstima. Ali jednog je jutra povikao: »Imam samo jednu čarapu!« Cijela obitelj krenula je u potragu. Izvlačili smo ladice, istresali kutije s igračkama i okretali sobe naglavačke. Bez uspjeha. A onda je Toby skinuo čarapu s likovima zmajeva a ispod nje je bila druga! U šali je navukao obje čarape na isto stopalo i smislio savršeno skrovište. Bili smo i ljutiti i zadivljeni!

Ponekad poželimo pronaći tako domišljat način da se sakrijemo budemo potpuno pokriveni. Pavao nas uvjerava da imamo takvo skrovište i da je naš »stvaran život na nebesima skriven s Kristom u Bogu« (r. 2,3, Knjiga o Kristu, Novi zavjet živim riječima). Ova duboka, zapanjujuća istina znači da smo pokriveni Kristom, čak i kada se osjećamo posramljeni ili nedostojni. Njegova priča sada je i naša priča: uskrsnuli smo s Kristom, jer smo vjerom i umrli s njim (r. 2,3). Njegova sudbina je naša sudbina. A kad se pojavi Krist, naš život, onda ćemo se i mi »s njim pojaviti u slavi« (r. 4).

Bez obzira na to s čime se danas suočavali, nismo otkriveni, ni sami. Isus nas je sakrio u sebi. Ne želeći umanjiti tako duboku istinu, mi smo poput te jedne čarape ugurane u drugu – s nebeske točke gledišta, sve što se vidi u našim životima jest Krist koji nas pokriva svojom pravednošću.

– Chris Wale

Sakrijmo se već danas u Isusu, savršenom skrovište.