Otpočinuti u Bogu

Pročitajte: Izaija 26:1-6
1 U onaj će se dan u Judinoj zemlji pjevati ova pjesma: »Imamo tvrd grad: on nam je postavio spasenje na zidove i nasipe.
2 Otvorite vrata da uđe pravedni narod,
koji čuva vjernost!
3 Čvrsta je njegova svijest.
Dat ćeš mu trajno spasenje jer se uzda u tebe.
4 Uzdajte se u Gospodina dovijeka!
Jer je Gospodin, Svemogući, vječna stijena.
5 Jer je ponizio stanovnike na visini,
visoki grad.
Ponizio ga je,
do zemlje ga je ponizio,
oborio ga je u prah.
6 Sad ga gazi noga,
noga bijednika, korak nevoljnih.

Čvrsta je njegova svijest. Dat ćeš mu trajno spasenje jer se uzda u tebe.

Izaija 26:3

ZNANSTVENICI u Fujianu u Kini željeli su pomoći da pacijenti na odjelu intenzivne njege bolje spavaju. Na ispitanicima su mjerili učinke raznih pomagala u umjetnom okruženju intenzivne njege. Nikada nisu gasili svjetla, a pustili su im i snimku prodornih zvukova medicinskih uređaja i razgovore medicinskih sestara. Istraživanje je pokazalo da pomagala poput maski za oči i čepića za uši poboljšavaju san ispitanika. No, priznali su da će pravi bolesnici još uvijek imati poteškoće sa spavanjem.

Kad je naš svijet uzdrman, kako možemo pronaći odmor? Biblija je jasna: postoji mir za one koji se uzdaju u Boga, bez obzira na okolnosti. Prorok Izaija pisao je o budućem vremenu kada će se drevni Izraelci oporaviti nakon nevolja. Živjeti će sigurno u svom gradu, jer će znati da ga je Bog učinio sigurnim (r. 1). Vjerovat će da on osobno djeluje u svijetu oko njih kako bi donio dobro Gospodin je »ponizio stanovnike na visini, visoki grad… Sad ga gazi noga, noga bijednika, korak nevoljnih« (r. 5,6). Znat će da je »Gospodin, Svemogući, vječna stijena« i da se mogu u njega uzdati dovijeka (r. 4). »Otvorite vrata da uđe pravedni narod, koji čuva vjernost!… Dat ćeš mu trajno spasenje jer se uzda u tebe« (r. 2,3.). To je Bože obećanje i nama danas.

– Karen Pimpo

Vjerujmo Bogu i otpočinimo u njegovoj ljubavi i sili.