Sjetimo se slaviti

Pročitajte: Izaija 63:7-9
7 Slavit ću Gospodnju milost,
slavna Gospodnja djela,
nakon svega što nam je učinio Gospodin,
i veliku dobrotu prema Izraelovoj kući,
što ju je njoj iskazao po svom milosrđu
i po svojoj velikoj milosti.
8 Jer je on rekao: »Doista su moj narod,
sinovi koji ne će iznevjeriti nikada.«
Tako im je postao spasitelj.
9 U svakoj njihovoj tuzi bio je i on tužan,
ali ih je spasio anđeo njegova lica.
U svojoj ljubavi i milosti
on ih je otkupio,
podigao ih i nosio ih
sve dane u davno doba.

Slavit ću Gospodnju milost, slavna Gospodnja djela,…

Izaija 63:7

DOK smo gradili svoju prvu crkvu, mnogi od nas su pisali poruke zahvalnosti na drvenim i betonskim stupovima i podovima prije završnih radova u unutrašnjosti zgrade. Skinete li gipsane ploče, vidjeti ćete ih. Redak za retkom iz Svetoga pisma napisan pokraj molitava zahvalnosti poput: »Tako si dobar!« Ostavili smo to kao svjedočanstvo budućim naraštajima da je Bog, bez obzira na izazove, bio blag i brižan.

Moramo se prisjetiti što je Bog učinio za nas i drugima govoriti o tome. Izaija je to pokazao primjerom kada je napisao: »Slavit ću Gospodnju milost, slavna Gospodnja djela, nakon svega što nam je učinio Gospodin,…« (r. 7). Zatim prorok pripovijeda o Božjoj suosjećajnosti prema svome narodu kroz povijest, govori da u »svakoj njihovoj tuzi bio je i on tužan« (r. 9). Nastavite li čitati, primijetit ćete da je Izrael ponovno u nevolji, a prorok čezne za Božjom pomoći.

Sjećanje na Božju dobrotu u prošlosti pomaže u teškim vremenima. Izazovna vremena dolaze i prolaze, ali njegov se karakter nikada ne mijenja. Dok mu se obraćamo zahvalna srca, sjećajući se svega što je učinio, iznova otkrivamo da je on uvijek vrijedan naše hvale. – James Banks

Oče, ti si suveren nad svim stvorenjem. Slavimo te jer se tvoja dobrota ne mijenja i ti si uvijek s nama.