Maska

Pročitajte: Druga poslanica Korinćanima 3:1-6
1 Počinjemo li opet sami sebe preporučivati? Ili zar trebamo kao neki poslanice preporuke za vas ili od vas? 2 Vi ste naša poslanica napisana u našim srcima koju poznaju i čitaju svi ljudi. 3 Pokazali ste da ste Kristova poslanica što smo je mi načinili, napisana ne crnilom, nego Duhom Boga živoga; ne na kamenim pločama, nego na tjelesnim pločama srca. 4 A takvo pouzdanje u Boga imamo po Kristu. 5 Ne zbog vlastite sposobnosti koju bismo mogli sebi pripisati, nego je naša sposobnost od Boga, 6 koji nas osposobi za služitelje Novoga saveza; ne slova, nego Duha. Doista, slovo ubija, a Duh oživljuje.

 

Pokazali ste da ste Kristova poslanica što smo je mi načinili, napisana ne crnilom, nego Duhom Boga živoga;…

2 Korinćanima 3:3

KAKO su zahtjevi za nošenjem maski tijekom pandemije popuštali, nastojala sam držati masku pri ruci za mjesta gdje su još bile obvezne npr. u školi moje kćeri. Jednoga dana kad mi je trebala maska, u autu sam našla samo jednu: onu koju sam izbjegavala jer je na njoj pisalo BLAGOSLOVLJENA.

Više volim nositi maske bez poruka i vjerujem da je ta riječ pretjerana. Ali nisam imala izbora, pa sam ju nevoljko stavila. A kad sam zamalo pokazala svoju ljutnju novom portiru u školi, zaustavila sam se, dijelom i zbog riječi na maski. Nisam htjela biti licemjerna, hodajući uokolo s naškrabanim BLAGOSLOVLJENA preko usta, pokazujući nestrpljenje prema drugoj osobi.

Iako su me slova na maski podsjećala na moje svjedočanstvo za Krista, riječi Svetoga pisma trebaju biti pravi podsjetnik da budem strpljiva. Kao što je Pavao napisao Korinćanima: »Očito je da ste vi pismo Kristovo,… napisano ne crnilom, nego Duhom Boga živoga, ne na pločama od kamena, nego na pločama tjelesnim u srcima« (K. S.). Duh Sveti koji »oživljuje« (r. 6), može nam pomoći živjeti »ljubav, radost, mir« i, da, »umjerenost« (Galaćanima 5:22).

– Katara Patton

Isuse, pomogni nam da naše ponašanje odražava što znači živjeti za tebe, snagom tvoga Duha koji je u nama.