Budite mirni

Pročitajte: Psalam 37:5-7
5 Prepusti Gospodu svoj put,
pouzdaj se u njega i on će djelovati!
6 On će dati da tvoja pravednost zasja kao svjetlost
i tvoja pravica k’o podnevno sunce.

7 Budi tih pred Gospodom i strpljivo ga čekaj!
Nemoj se ljutiti zbog onoga koji ima sreću u svom životu,
zbog čovjeka koji kuje spletke!

 

Budi tih pred Gospodom i strpljivo ga čekaj!

Psalam 37:7

NAKON što sam se smjestila u spremniku, moje je tijelo udobno lebdjelo iznad vode, prostor se zamračio, a nježna glazba koja je svirala, utihnula je. Čitala sam da izolacijski spremnici djeluju terapeutski i da pružaju olakšanje od stresa i tjeskobe. Nikada prije nisam tako nešto iskusila. Činilo mi se kao da je kaos u svijetu prestao i jasno sam mogla čuti svoje najskrivenije misli. Iz tog sam iskustva izišla oporavljena i pomlađena, podsjetivši se da je snaga u tišini.

Najugodnije se možemo odmoriti u tišini Božje prisutnosti, koja obnavlja našu snagu i daje nam mudrost koja nam je potrebna da se uhvatimo u koštac s izazovima s kojima se suočavamo. Kad se smirimo, utišamo buku i smetnje iz svojih života, on nas jača kako bismo jasnije mogli čuti njegov blagi glas (r. 7).

Dok su spremnici za senzornu deprivaciju zasigurno jedan oblik tišine, Bog nudi jednostavniji način da s njim provodimo vrijeme bez prekida. On kaže: »Kad se ti hoćeš moliti, uđi u svoju sobu, zatvori vrata i moli svog Oca…« (Matej 6:6). Bog će voditi naše korake i dopustiti da njegova pravednost jarko zasja kroz nas kada tražimo odgovore na životne izazove u tišini njegove veličanstvene prisutnosti (Psalam 37:5,6).

– Kimya Loder

Dragi oče, pomogni nam da u vrtlogu života i brzini kojom se sve događa ostanemo mirni, dajući tebi mjesto u svemu što radimo.