Imate li pitanja?

Pročitajte: Evanđelje po Luki 18:35-43
35 Kad se približio Jerihonu, neki je slijepac sjedio kraj puta i prosio. 36 Čuo je kako prolazi narod, i zapitao je što je to. 37 Kazaše mu da prolazi Isus Nazarećanin. 38 Tada povika: »Isuse, sine Davidov, smiluj mi se!« 39 Oni što su išli naprijed korili su ga, neka šuti. Ali je on samo još jače vikao: »Sine Davidov, smiluj mi se!« 40 Tada Isus stade i dade ga dovesti. Kad je došao, 41 zapita ga: »Što hoćeš od mene?« On zamoli: »Gospodine, učini da progledam!« 42 Isus mu reče: »Progledaj! Tvoja te je vjera ozdravila.« 43 Odmah progleda. Poče slaviti Boga i pođe za Isusom. I sav narod koji je to vidio hvalio je Boga.

 

»Što hoćeš od mene?«

Luka 18:41

ANN se zbog kolokvija sastala sa svojim oralnim kirurgom liječnikom kojeg poznaje već dugi niz godina. Pitao ju je: »Imaš li pitanja?« Rekla je da ima. »Jesi li išao u crkvu prošlu nedjelju?« Njezino pitanje nije imalo namjeru osuđivati, već jednostavno pokrenuti razgovor o vjeri.

Tijekom odrastanja kirurg nije imao pozitivno iskustvo u vezi s crkvom. Zbog Anninog pitanja i njihova razgovora, preispitao je ulogu Isusa i crkve u svom životu. Kad mu je Ann darovala Bibliju s ugraviranim njegovim imenom, primio ju je sa suzama.

Ponekad se bojimo sukoba ili ne želimo ispasti previše agresivni kada govorimo o svojoj vjeri. Ali postoji privlačan način svjedočenja o Isusu postavljanje pitanja.

Za čovjeka koji je bio Bog i znao sve, Isus je sigurno postavljao mnogo pitanja koja su potaknula druge da odgovaraju. Dvojicu učenika upitao je: »Što vi tražite?« (Ivan 1:38) Slijepog Bartimeja upitao je: »Što hoćeš da ti učinim?« (Marko 10:51; Luka 18:41, K. S.) Upitao je uzetog čovjeka: »Želiš li ozdraviti?« (Ivan 5:6) Preobrazba se dogodila u svakoj od tih osoba nakon Isusova pitanja.

Postoji li netko kome želite postaviti pitanja o vjeri? Zamolite Boga da vas nadahne da postavite ona prava.

– Dave Branon

Dragi Isuse, molimo te pomogni nam doprijeti do drugih na način koji može dovesti do preobrazbe.